Ahmet AKGÜNDÜZ

Ahmet AKGÜNDÜZ

Kimler evet, kimler hayır demeli

12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda:
- Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyenler evet; hâkimiyet Danıştay ve Yargıtay gibi TAY’larındır diyenler hayır demeli.
- Laiklik dinsizler kadar dindarlara da medeni hakların tanınmasıdır diyenler evet; laikliği dinsizlik olarak anlayanlar hayır demeli.

- Milliyetimiz bir vücuttur, ruhu İslamiyet, aklı Kur’an ve imandır diyenler evet; ırkçılıktır diyenler hayır demeli.
- Irkçılığı başkasını yutmakla beslenmek ve bir Frenk illeti olarak kabul edenler evet; siyasetin aleti olarak görenler hayır demeli.

- Başörtüsünü Allah’ın emri olarak gören ve başı açık ve kapalı bütün hanımefendilere saygı gösterenler evet; siyasi simge olarak görüp ebediyen değiştirilemez Anayasa maddelerine aykırıdır diyenler hayır demeli.
- İmam-Hatip okullarını vatan evlatlarının maddi ilimler kadar manevi ilimleri de öğrendiği eğitim yuvaları kabul edenler evet; belli bir siyasetin arka bahçesi gibi kabul edenler hayır demeli.

- Yargıyı 5.000 adet mezhepdaşı ile dolduran ve bununla iftihar edenlere dur demek isteyenler evet; yargı bizim son kalemizdir diyenler hayır demeli.
- 28 Şubat dönemindeki zulme rıza göstermeyenler evet; yüzlerce dindar insanın taraflı kararlarla ordudan ve üniversitelerden atılmasına taraftar olanlar hayır demeli.

- Üniversiteleri bilim yuvasına çevirip kapılarını her Türk vatandaşına açmak isteyenler evet; bu bilim yuvalarını askeri kışlalara çevirenler hayır demeli.
- Yüksek yargıyı siyasetten ve mezhepçilikten arındırmak ve bağımsız kılmak isteyenler evet; 28 Şubat’ta yüksek yargı mensuplarını acemi erler gibi komuta kademesinin emrine verecek kadar alçalanlar hayır demeli.

- Halkçılar ile ırkçıların ittifak yaparak millet iradesini alaşağı etmesine gönlü razı olmayanlar evet; bu ittifaka taraftar olanlar hayır demeli.
- Beyin takımı Ermenilerden ve dinsiz ekipten oluşan PKK’ye taraftar olmayanlar evet; onlarla birlikte hareket edenler hayır demeli.

- Türkiye’yi İslam âleminin bayraktarı olarak görmek isteyenler evet; batının kuyruğu olmaya devam edelim diyenler hayır demeli.
- Kahraman ve mücahit ordumuzun fertleri imanlı komutanlardan oluşsun diyenler evet; namaz kılanları ve içki içmeyenleri ordudan atalım diyenler hayır demeli.

- Millete hizmet Hak’ka hizmettir diyenler ve ‘Bir milletin efendisi o millete hizmet edendir’ anlayışına sahip olanlar evet; memuriyeti taraftarlarına rüşvet olarak dağıtanlar hayır demeli.
- Kuvvet hakta ve kanunda olmalıdır diyenler evet; kanun kuvvettedir diyenler hayır demeli.

- Ergenekon terör örgütüne karşı olanlar evet; ona taraftar olanlar hayır demeli.
- Anadolu topraklarında yükselen minarelerden duyulan Allahu Ekber sesinden lezzet alanlar evet; rahatsız olup başka ülkelere kaçmayı tavsiye edenler hayır demeli.

- Hakkı hak olarak gören ve ona uyanlar evet; batılı takip edenler ise hayır demeli.

Vakit

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
14 Yorum