Kim dizginliyor bu denizleri? İspanya'da deniz suyu yükseldi, sel alarmı verildi

Kim dizginliyor bu denizleri? İspanya'da deniz suyu yükseldi, sel alarmı verildi

İspanya’nın Tenerife Adası’nda meydana gelen olay, denizlerin istila potansiyelini ve bu potansiyeli dizginleyen Yaratıcıyı hatırlattı

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nda yer alan Tenerife Adası’nın kuzeyinde hava koşulları nedeniyle deniz suyu yükseldi.

Garachico şehrinde, yüksekliği 4 metreye ulaşan dalgalar oluştu.

Sabahın erken saatlerinde şehrin kıyısındaki caddeleri vuran güçlü dalgalar, su baskınlarına neden olurken yetkililer, su baskınlarının maddi hasara neden olduğunu ve birkaç vatandaşın hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

Alarm verildi, baskınlara karşı uyarı

Garachico şehrinde sel alarmı verilerek, vatandaşlar sel baskınlarına karşı uyarıldı.

Garachico Belediye Başkanı Jose Heriberto Gonzalez yaptığı açıklamada, şehirde bulunan sel uyarı sisteminin başarısız olduğunu belirterek, sistemin denizden karaya gelen suyu hesaba katmadığını ifade etti.

Başkan Gonzalez ayrıca, şehir halkına ve ziyaretçilere önümüzdeki saatlerde oluşabilecek felaketlere karşı tedbirli olma çağrısında bulundu.

RİSALE-İ NUR'DAN: İSTİLA ETMEK FITRATINDA OLAN DENİZLER

"Hayattârâne mütemâdiyen çalkanan ve dağılmak ve dökülmek ve istilâ etmek fıtratında olan denizler, arzı kuşatıp, arz ile beraber gayet sür'atli bir surette bir senede yirmi beş bin senelik bir dairede koşturulduğu halde, ne dağılırlar, ne dökülürler ve ne de komşularındaki toprağa tecavüz ederler. Demek gayet kudretli ve azametli bir Zâtın emriyle ve kuvvetiyle dururlar, gezerler, muhafaza olurlar." (Tarihçe-i Hayat)

DENİZLERİ MUALLAKTA DURDURMAK

"Hem denizde, kıymettar, hâsiyetli, ziynetli cevherlerden hiçbirisi yoktur ki, güzel hilkatiyle ve câzibedar fıtratıyla ve menfaatli hâsiyetiyle Seni tanımasın, bildirmesin.

Evet, onlar birer birer şehadet ettikleri gibi, heyet-i mecmuasıyla, beraberlik ve birbiri içinde karışmak ve sikke-i hilkatte birlik ve icatça gayet kolay ve efratça gayet çokluk noktalarından Senin vahdetine şehadet ettikleri gibi; arzı, toprağıyla beraber bu küre-i arzı kuşatan muhit denizlerini muallâkta durdurmak ve dökmeden ve dağıtmadan güneşin etrafında gezdirmek ve toprağı istilâ ettirmemek ve basit kumundan ve suyundan, mütenevvi ve muntazam hayvanâtını ve cevherlerini halk etmek ve erzak vesair umûrlarını küllî ve tam bir surette idare etmek ve tedbirlerini görmek ve yüzünde bulunmak lâzım gelen hadsiz cenazelerinden hiçbirisi bulunmamak noktalarından, Senin varlığına ve Vâcibü'l-Vücud olduğuna mevcudatı adedince işaretler ederek şehadet eder. (Asa-yı Musa)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.