Kilosu 10 kuruşa karpuz

Kilosu 10 kuruşa karpuz

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde karpuzun kilosu 10 kuruşa kadar düştü.

 Karpuz fiyatlarında yaşanan düşüşü değerlendiren Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, havalar ısınmasıyla karpuzların erken yetiştiğini söyledi.

Kilosu 10 kuruşa karpuz karpuz,Osmaneli,osmanelide karpuzPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap
Karpuz yetiştiriciliğinin zahmetli, masraflı ve riskli olduğunu dile getiren Ünver, "Tarlaya da alıcı tüccar müşteri gelmiyor. Sıcak iklim bitkisi olduğu için her geçen gün çiftçimizin zararına işliyor ve çabuk bozuluyor. İlaç, tohum, akaryakıt girdileri pahalı bu yıl zaten çiftçimiz zarar etti. Civar illerden gelen tüccarlar eskisi gibi karpuz almaya gelmiyorlar. Asılsız dedikodu yaparak, Osmaneli karpuz ham çıkıyor diyorlar.Halbuki Osmaneli Karpuzu organik kıp kırmızı suludur.Osmaneli karpuzunda olan tat hiç bir karpuzda yoktur. Hiçbir yetkili bize sahip çıkmıyor. Bakkalda markette 50 ila 70 kuruşa satılan karpuzu bizden 10 kuruşa almıyorlar. Nakliye parasını bile çıkaramıyor. 3 ton karpuzu 200 TL satan üreticiler var. Dışarıdan gelen tüccar malı öldürerek almaya çalışıyor. 3 gündür burada karpuz satmaya çalışan çiftçiler var, çiftçilerimiz biran önce bir olmalılar birlikte olmalılar bunun için de kooperatif kurmaları gerekir. Yetkililerden biran önce çiftçilerimize sahip çıkılmasını istiyoruz”dedi.
Osmaneli’ de açılan karpuz pazarına gelen üreticiler ise, bu yıl yine hüsrana uğradıklarını, bu fiyatlarla değil borç ödemeyi, 'eve nasıl gideceğiz' diye kara kara düşünmeye başladıklarını söylediler.  

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.