'Kıbrıs'ta esas müzakere süreci 29 Haziran’da başlayacak'

'Kıbrıs'ta esas müzakere süreci 29 Haziran’da başlayacak'

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakerelerde tarama sürecinin tamamlandığını, 29 Haziran’dan itibaren esas müzakere sürecinin başlayacağını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ara bölgede Rum lider Nikos Anastasiadis'le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, yeniden başlayan müzakerelerde üçüncü resmi görüşmenin tamamlandığını, dördüncüsünün 29 Haziran’da yapılacağını söyledi.

Müzakerelerde tarama sürecinin tamamlandığını ifade eden Akıncı, "Şimdi elimizde Akıncı-Anastasiadis belgeleri ya da uzlaşmaları diye tanımlayabileceğimiz, Türk görüşleri, Rum görüşleri ve üzerinde mutabakat sağlanamamış hususları içeren belgeler var" dedi.

Liderlerin sürece daha aktif katılma zamanının geldiğine işaret eden Akıncı, şöyle konuştu:

"Müzakerelerde tarama süreci tamamlandı. 29 Haziran’dan itibaren esas müzakere süreci başlayacak. Hedef Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüme ulaşmaktır. Zaman kaybetmek hiçbir tarafın işine gelmemektedir. Kıbrıs’ta iki tarafın da kabul ettiği, gelecek kuşakları belirsizlikten kurtaracak, Kıbrıs Türk toplumunu uluslararası hukukun içine sokacak, iki kurucu devletin oluşturacağı federal bir yapıyı bir an önce kurmak hepimizin amacıdır."

"Amacımız Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmak"

Rum lider Nikos Anastasiadis de Kıbrıs sorununun mutlu bir sona ulaşılabileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi. 

Amaçlarının mümkün olan en kısa zamanda Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması olduğunu ifade eden Anastasiadis, bunun da taraflar arasındaki diyaloğun gidişatına bağlı olduğunu kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.