Keşif Yolculukları’nda Ölümün Çaresi semineri

Keşif Yolculukları’nda Ölümün Çaresi semineri

“Keşif Yolculukları” adı altında, izahlı ve görsel destekli Risale-i Nur Eğitim Programı, herkese açık ve ücretsiz olarak Ankara Kızılay’da yapılmaya devam ediyor.

Risale Haber – Haber Merkezi

Ayda bir kez olmak üzere Türkiye Yazarlar Birliği'nde sunulan Keşif Yolculukları programları Ölümün Çaresi seminerleri ile devam ediyor. 9 Ocak 2015 16.45 Cumartesi günü yapılacak programın içeriğini hazırlayan ve sunan yazar Ediz Sözüer, program hakkında şunları kaydetti:

haber-foto-03-010.jpg

“Risale-i Nur Eğitim Programımızın yeni dersi: “Ölümün Çaresi-1” Ölümün çaresini gerçek anlamda keşfetmek ve ölümsüz bir hayatı ve bitmeyen bir mutluluğu kazanmanın yöntemini öğrenmek ister misiniz? Bizimle gelin! Ruhu Dinlendıren Ve Başka Bir Âleme Götüren Müziğiyle 2 dk. 22 sn.lik tanıtım videosunu tam ekran ve HD izleyin: Fragman Video Adresi: https://youtu.be/pePqhl8WvLo

Hayalî ve zihinsel bir keşif yolculuğuna çıkmak, ilahî teknolojinin işleyiş mekanizmasını anlamak, bulunduğumuz dünyayı anlamlandırmak, hiç olmadığı kadar şaşırtıcı bir farkındalık kazanmak, imanî ilimlerin tahsilinde ciddî bir altyapı kazanmak, Risale-i Nur’u farklı mana açılımlarıyla anlamak ve taze bir heyecanla, alışkanlık ve sıradanlık perdesini kaldırıp atmak için ve olağanüstü bir keşif yolculuğu için bizimle gelin ve derslerimize katılın.”

Sözüer, bu görsel destekli derslere imkânı olan herkesin şahsen katılması büyük önem arz ettiğini ifade ederken bunun nedenini şöyle izah ediyor: “Yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde izlemeniz (eğitim programımızı üstüne bina ettiğimiz kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bu derslere ve bu hakikatlere herkesten evvel kendim muhtaç ve talipli olduğum için, birçok kardeşimle beraber bu manaya en başta bizzat şahidim. Bu çalışmalar ortaya çıktıktan sonra, daha önceden onlarca defa okuduğum yerleri hiç bu kadar iyi anlamamış olduğumu görerek hayret içinde kaldığımı itiraf ediyorum.”

Eğitim Programı Tarih ve Adresi: 
9 Ocak 2015 / 16.45-18.00 Cumartesi (Ayda bir kez sürekli program)

Türkiye Yazarlar Birliği Eğitim Salonu, Sümer 1 Sok. No: 11/9 Kat: 4 Kızılay/ANKARA
İletişim: [email protected] / 0 (505) 506 76 61 (Ediz SÖZÜER)

1.Program: “Ölüme ve Hayata Farklı Bir Işığın Altında Bakmak”

İlk bölümde dinin, peygamberler eliyle getirdiği büyük müjdesinin ve ölüme getirdiği muhteşem çarenin ne kadar büyük bir müjde olduğuna yakından bakmaya çalışacağız.

2.Program: “Darağacı ve Piyango Dairesi” ve  “İdama Mahkûm Olmak”

İkinci bölümde ise ölümün karşısında durup, ebedî hayata ve fâni dünyaya çağıran iki farklı grubun tekliflerini anlatan çarpıcı bir misalle çok önemli bir hakikatin keşfine çıkacağız. Ve sonra, ölümün idamından kurtulma çaresinin insan için ifade ettiği büyük kıymetin ve her şeyin gerçek manasının; ancak “herkesin asılacağı sırayı bekleyen bir idam mahkûmu gibi olduğunun idrak edilmesi” ışığında ortaya çıkacağını, etkileyici bir üslupla kesinlik derecesinde göreceğiz.

Eğitim programı takdiminin ve önceki ders videolarının yayınlandığı, sunum dosyalarının dosyalarının ve E-Kitapların yüklü olduğu zengin içerikli renkli internet sitesinin adresleri ise şöyle: https://www.kesifyolculuklari.com ve www.risaleinuregitimprogrami.com 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.