Kerry ve Lavrov BM'de Suriye'yi görüştü

Kerry ve Lavrov BM'de Suriye'yi görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM'de bir araya gelerek Suriye'deki güçlerin karşı karşıya gelmesinin önlenmesi konusunu görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM'de bir araya gelerek Suriye'deki güçlerin karşı karşıya gelmesinin önlenmesi konusunu görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilerin karşına birlikte çıkan bakanlardan Lavrov, ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri ile "Suriye hükümeti"nin talebi üzerine bu ülkede operasyonlara başlayan Rusya'nın "beklenmedik olayların" önüne geçmek için iletişim kanalı oluşturulmasını değerlendirdiklerini söyledi.

"Askeri birimlerimizin en kısa sürede iletişime geçmeleri konusunda mutabakata vardık" diyen Lavrov, siyasi süreç konusunu da ele aldıklarını ifade etti.

Lavrov, ABD ile siyasi sürece yönelik benzer düşünceleri paylaştıklarını belirterek, "Hepimiz demokratik, bütün, seküler ve tüm etnik ve mezhep gruplarına ev sahipliği yapacak bir Suriye istiyoruz. Ancak bu noktaya nasıl ulaşacağımız konusunda detaylarda ayrılıklarımız var" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de konuşmasında, Suriye'deki operasyonlarda koordinasyon konusunda anlaştıklarını belirterek, "Mümkün olan en kısa sürede askeri unsurların çakışmasını engellemek için müzakere, toplantı ve benzeri görüşmelere başlama kararı aldık" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.