Kerkük'teki Kurban Bayramı hazırlıklarına Kovid-19 gölge düşürdü

Kerkük'teki Kurban Bayramı hazırlıklarına Kovid-19 gölge düşürdü

Irak'ın Kerkük kentindeki çarşı ve pazarlarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kurban Bayramı'na iki gün kalmasına rağmen eski canlılık ve hareketlilik yaşanmıyor.

Kerkük'te beş aydan bu yana Kovid-19 nedeniyle uygulanan sıkı tedbirler, sokağa çıkma yasakları ekonomiyi ve sosyal hayatı olumsuz etkiledi.

Kerkük'ün tarihi Büyük Çarşı esnaflarından Mustafa Şekerci, koronavirüsün ekonomik anlamda olumsuz etkilerine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada özellikle bayram arifesinde çarşı ve pazarı daha önce hiç böyle durgun görmediğini söyledi.

Kovid-19 ile ilgili alınan tedbirlerin vatandaşların hareketini kısıtladığını aktaran Şekerci, bu kısıtlamaların da alışverişlere olumsuz yansıdığını ifade etti.

Şekerci, bu zorlu sürecin bir an önce bitmesini, çarşı ve pazarların en kısa zamanda eski günlerine dönmesi temennisinde bulundu.

Kozmetik ürünleri satan Kasım Muhammed de insanların bu bayram hazırlığında sadece yiyecek ve içecek alışverişine yöneldiğini kaydetti.

Giyim, ayakkabı ve kozmetik ürünlerde alışverişin tamamen durduğunu ifade eden Muhammed, esnafın durumunun iç açıcı olmadığını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.