Kerkük'te zikir geleneği devam ediyor

Kerkük'te zikir geleneği devam ediyor

Kerkük'teki Mecidiye Camisi ve Tekkesi’nde yaklaşık 200 yıl önce başlatılan zikir merasimleri devam ediyor.

Irak'ın Kerkük kentindeki Mecidiye Camisi ve Tekkesi'nde yaklaşık 200 yıl önce başlatılan zikir merasimleri eski canlılığıyla devam ediyor.

Her perşembe akşamı Kerkük’teki tekkede bir araya gelen vatandaşlar, önce ibadetlerini yapıyor, sonra "Ya Allah" diyerek zikre duruyor. Merasime Erbil, Süleymaniye, Bağdat ve diğer kentlerden de katılım oluyor.

Kerkük’teki dervişler tarafından kurulan ve daha sonra Osmanlı Sultanı 1. Abdülmecit döneminde genişletilen tekke, ramazanın başlamasıyla daha çok ilgi görmeye başladı.

"Önemli din adamları burada yetişir" 

Mecidiye (Büyük) Tekkesi Şeyhi Yusuf Zengene, zikirden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu tekkede yaklaşık 200 yıldır dini ve kültürel programlarla birlikte zikir merasimleri yapılır. Önemli din adamları burada yetişir." dedi. 

Mecidiye Cami ve Tekkesi ikinci Şeyhi Necat El-Askeri de Her perşembe akşamı tasavvuf sevenlerin tekkede bir araya gelerek ibadet ettiğini ve zikir törenine katıldığını anlatarak, "Irak'taki tüm değişikliğe rağmen bu tekke özünü kaybetmemiştir." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.