Kenya’daki yetimler sahipsiz değil

Kenya’daki yetimler sahipsiz değil

Bursalı hayırsever iş adamının Kenya’da yaptırdığı yetimhane iki yüz elli yetime ev sahipliği yapacak.

Topraklarında dünyanın en büyük iki mülteci kampı bulunan Kenya, komşusu olduğu Somali’den on binlerce mülteciye ev sahipliği yapıyor. Büyük bir kısmı Türkiye’den giden çok sayıda yardımın yetersiz kaldığı Somalililer, Somali sınırına yakın bölgede iç karışıklıklardan da olumsuz etkileniyor. Çatışmalarda annesini babasını kaybeden on binlerce yetim de yine bu kamplarda perişan bir vaziyette yaşıyor.

Bursalı hayırsever iş adamı Mehmet Fındıkkaya, bu yetimlere karşı ilgisiz kalmayarak Kenya’daki Dabaab eyaletinde bir yetimhane yaptırmaya karar verdi. Annesi Aysel Fındıkkaya ve vefat eden babası Şerif Fındıkkaya’nın isimlerini verdiği yetimhanenin temelleri geçtiğimiz günlerde atıldı. 250 yetimi barındıracak yetimhanede ilkokuldan lise çağına kadar öğrencilerin hem bakımı yapılacak, hem eğitim verilecek. 

Deniz Feneri Derneği aracılığıyla yetimhaneyi yaptıracak olan Şerif Fındıkkaya, “Yaptırdığımız Aysel ve Şerif Fındıkkaya Yetim Külliyesi'nin ve yetimlerle ilgili yapılan bütün hizmetlerin hayırlı olmasını,yetimlerimizin sıkıntılarının giderilmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

IHA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.