Kemalizm de bir tarikat, FETÖ'den farkı yok

Kemalizm de bir tarikat, FETÖ'den farkı yok

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, Kemalizmin İslami olmayan bir tarikat ve cemaat olduğunu belirterek, "Kemalizm ve FETÖ arasında fark yoktur" dedi

TVNET ekranlarında yayınlanan Siyaseten yayınında konuşan Ünal, son günlerde Tuzla Piyade Okulu'nda dindar askerlerin fişlenmesi üzerine gündeme gelen olaylar sonrası körüklenen Kemalizm söylemleri hakkında konuştu.

Ünal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dindar askerleri fişleyen Piyade Tuzla Okulu'ndaki cuntacı askerleri savunurken "FETÖ'den hiç ders almanız mı?" çıkışına şöyle cevap berdi:

"Kemalizm ve FETÖ arasında fark yoktur. Birisi sapık bir tarikattı da Kemalizm bundan farklı bir şey mi? Bu da bir tarikat, bir cemaat. İslami değil ama bu da bir dini yapılanma.

"Buradaki sorun şu: Bunları okullarımız yetiştiriyor. Ana sınıfından itibaren çocuklara, bu hastalıklı nesli, hastalıklı zihni okullarımız yetiştiriyor. Türkiye ikinci yüzyıla girerken yeniden bu Kemalizm sorunuyla girdi. Eğer bu sorundan kurtulamazsak maalesef ikinci yüzyıl da korku yüzyılı olacak" şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.