Kemalist diktatörlük asıyor, işkence kuruyor!

Kemalist diktatörlük asıyor, işkence kuruyor!

Meclis önceki gün yine büyük bir tartışmaya sahne oldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Meclis önceki gün yine büyük bir tartışmaya sahne oldu. Tartışma konusu Altan Tan'ın "Kemalist Diktatörlük" ifadesi oldu. Tek parti dönemine işaret eden Tan, İskilipli Atıf Hoca ve Şeyh Said örneğini verdi. Tan'ın en fazla tepki çeken cümlesi de "Kemalist diktatörlüğünün bir huyu var; öldürüyor, asıyor, işkence kuruyor" oldu.

İşte TBMM tutanaklarında yer alan o sözler:

"İskilipli Atıf Hoca'yla ilgili bir iki cümle söyleyip, huzurlarınızdan ayrılmak istiyorum. Dün, çok talihsiz bir konuşma oldu burada. Bir arkadaşımız rahmetli İskilipli Atıf Hoca'yı İngiliz ajanlığıyla ve benzeri vatan hainliği gibi suçlamalarla tanımlamaya kalktı. Bunu da esefle kınıyorum. İskilipli Atıf Hoca mazlum ve mağdur bir Müslüman'dır. Kemalist diktatörlüğün katlettiği on binlerce insandan sadece biridir. Onun da anısı önünde rahmetle, bütün mazlumların anısı önünde rahmetle eğildiğim gibi eğiliyorum, Allah'tan rahmet diliyorum.

"Sevgili arkadaşlar, Kemalist diktatörlüğünün bir huyu var; öldürüyor, asıyor, işkence kuruyor ve ondan sonra da…Ondan sonra da "İngiliz ajanı" diyor.  İngilizler İstanbul'u işgal ettiler, bir kurşun atmadan İstanbul'dan çıktılar ve Ankara Hükûmetine İstanbul'u teslim ettiler. Siz bunları anlatın, bunları. İngilizlerle ne yaptınız siz anlatın? Şeyh Sait için de bunları söylüyordunuz. Bu memlekette mağdur ve mazlumlar için hiçbir şekilde hakarete izin vermeyeceğiz ne Şeyh Sait hakkında ne İskilipli Atıf Hoca hakkında ne Erbilli Şeyh Esat Efendi hakkında. Öyle değildi diyorsanız, bir Meclis komisyonu kuralım.  İstiklal Mahkemesi zabıtlarını inceleyelim; ondan sonra burada karar verelim."