Kemalist darbe için cemaat ve tarikatları şeytanlaştırıyorlar

Kemalist darbe için cemaat ve tarikatları şeytanlaştırıyorlar

Yusuf Kaplan uyardı: Darbe, laikçi, Kemalist şebekelerden gelecek...

RİSALEHABER

Yusuf Kaplan, darbe söylentilerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

"Bu kez, pat diye darbe yapmaya kalkmayacaklar" diyen Kaplan Yeni Şafak'taki yazısında, "Önce darbenin ortamını oluşturacaklar; yazılı, görsel medyalarla sosyal medyalar üzerinden! Bu kez, önce, medyada algı operasyonları yapacaklar... Sonra, sosyal medyada bindirilmiş kıtalarla infial oluşturacak provokatif haberler yayacaklar... Sonra da, kitleleri sokaklara dökecekler!" dedi.

Felâket tellallığı yapmadığını, ama ortada apaşikâr göstergeler varsa susmanın, vurdumduymazlık yapmanın ahlâksızlık olacağını vurgulayan Kaplan, bu kez darbenin başarılı olması için cemaat ve tarikatların itibarsızlaştırıldığını söyledi.

Darbe yapmak için cemaat ve tarikatları aşağıladılar

Bu kez darbenin "laikçi, Kemalist şebekelerden" geleceğine dikkat çeken Kaplan yazısını şöyle sürdürdü:

15 Temmuz’da Erdoğan’ın çağrısından önce sokaklara dökülen cemaatler, tarikatlar, sivil toplum kuruluşları büyük algı operasyonlarıyla şeytanlaştırıldılar; saygınlıkları da, toplumdaki sosyolojik karşılıkları da büyük yara aldı, kelimenin tam anlamıyla büyük darbe yedi; planlanan darbenin başarıya ulaşmasının önündeki en büyük engel büyük ölçüde ortadan kaldırıldı; bu ülkede bu toplumun Müslüman omurgasını oluşturan ve koruyan yegâne ve sarsılmaz kaynaklar olan cemaatler, tarikatlar aşağılanacağı kadar aşağılandı; toplumun özellikle cemaatler ve tarikatlar üzerinden tam bir inanmışlık ve adanmışlıkla hainlere, darbecilere direnme güçleri kırıldı!

Darbe, laikçi, Kemalist şebekelerden gelecek...

Burada çok hayatî bir noktaya parmak basmış oluyorum. Darbe, laikçi, Kemalist şebekelerden gelecek... PKK, FETÖ darbede kendilerine verilecek uşaklık rollerini oynayacaklar seve seve, elbette!

Devleti de, halkımızı da dikkatli ve teyakkuz hâlinde olmaya davet ediyorum. Allah, ülkemizi şer şirret güçlerin oyunlarından korusun, bize de basiret versin.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum