Keban Baraj Gölünde Turna Bereketi

Keban Baraj Gölünde Turna Bereketi

Elazığ yakınlarındaki Keban Baraj Gölü'nde, son günlerde ağlara takılan dev turna balıkları balıkçıların yüzünü güldürdü.

Keban Baraj Gölü'nün Pertek iskelesindeki balıkçılar, 76 kiloluk dev turna balığı yakaladı. Balıkçı Murat Kaya, balık avlama yasağının başlamasına bir ay kala, dev turna balığı bereketinin yaşandığını belirterek, "Şimdiye kadar ağlarımıza böyle balıklar gelmiyordu. Bundan sonra işte son kapanışa bir ay kala böyle balıklar yakalamaya başladık. Balıkçıların yüzü biraz bu şekilde gülmeye başladı. Mutluyuz. Bunlar da kılçık olmadığı ve yağlı olduğu için eti çok lezzetlidir. O küçük balıklarda kılçık olduğu için hem satışta, hem de müşteride, lezzet olarak farklı bir balık. Onun için satışları daha fazla. Kilo olarak biraz pahalıdır ama lezzet olarak farklı olduğu için müşteriler daha çok bunu tercih ediyor. Onun için biz böyle balık yakaladığımız zaman seviniyoruz" dedi.

Pertek Feribot İskelesi'nde lokanta işletmeciliği yapan Hüseyin Baran, müşterilerinin de büyük balık tercih ettiğini ifade ederek, "Kılçığı olmadığı için hem bizim, hem de müşterilerimizin tercih ettiği balık büyük turna balığıdır. Hem pişirilmesi hem de servisi çok daha rahat. Yenilmesi de müşteri açısından kolaydır" diye konuştu.

Aktifhaber