KDK'dan öğrencileri ilgilendiren karar

KDK'dan öğrencileri ilgilendiren karar

Kamu Denetçiliği Kurumu kaydı silinen bir öğrencinin okula dönmesine karar verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Üniversitesinde yüksek lisans yapan ve seminer dersini başarıyla geçen öğrencinin, ders sonucu kayıtlara yanlış geçirildiği için okulla ilişiği kesildi.

Danışman öğretmenin tanıklığı delil kabul edildi

Öğrenci, üniversite yönetimine yaptığı itirazların kabul edilmemesi nedeniyle KDK'ye başvurdu. Bunun üzerine KDK, üniversite yönetiminden bilgi ve belge talep etti.

Üniversite yönetimi, KDK'ye gönderdiği cevapta öğrencinin seminer dersini geçtiğine dair bir kanıt olmadığını belirtti. KDK, üniversite yönetiminin cevabı ve öğrencinin iddiaları üzerine yaptığı araştırmada danışman öğretmenin tanıklığını delil kabul etti. Tez dönemine geçen bir öğrencinin teknik olarak seminer dersini verdiğinin de belirlenmesi üzerine öğrencinin haklı olduğu kanaatine varan KDK, üniversiteden kayıt silme işleminin geri alınmasını istedi.

Atatürk Üniversitesi Hukuk Müşavirliğinin, KDK'nin verdiği tavsiye kararını ilettiği Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu tarafından öğrenci okula yeniden kabul edildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.