Kayserililer Bal Üretimi İçin Arıcılığa Merak Saldı

Kayserililer Bal Üretimi İçin Arıcılığa Merak Saldı

Kayseri’de 2015 yılında arıcı sayısı yüzde 15 arttı. Geçen yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde kayıtlı arıcı sayısı 323 iken bu yıl sayı 371’e çıktı. Bu artış arı koloni sayısını da yüzde 18 civarında artırdı.

 Anadolu insanının bir geleneği olan arıcılık ülkemizde çok eski dönemlerden beri bal üretimi için yapılıyor. Çok eski bir geçmişe sahip olmasına karşın arıcılığın gelişmesi bilim ve teknolojideki ilerlemelere bağlı olarak son yüzyıllarda oldu. Bugünkü teknik anlamıyla, başlı başına tarımsal bir uğraş ve üretim dalı olan arıcılık, belli amaçlar doğrultusunda 'bal arılarını kullanabilme ve yönetebilme sanatı' olarak tanımlanıyor. Diğer üretim dallarında da olduğu gibi arıcılıkta da en az masrafla en yüksek gelirin sağlanması ön planda tutuluyor.

Arıcılık yapan insanların daha fazla bal üretimi sağlamalarına yönelik il müdürlüğünün şubat ayı içerisinde Kayseri genelini kapsayan ilk defa 'Arıcılık ve Arıcılık Ürünleri Yetiştiriciliği' konusunda eğitim toplantısı sonuçlarını verdi. Kayserililerin bal üretimi için arıcılıkla daha çok ilgilenmeye başladı. 2015 yılında il müdürlüğü kayıt sistemine kaydı yapılan arıcı sayısı yüzde 15 oranında arttı. 2014 yılında 323 olan kayıtlı arıcı sayısı 371’e çıktı. Bu artışa paralel olarak arı koloni sayısı yüzde 18,6’lık artışla 39 bin 264'ten 46 bin 594’e çıktı. Verilen destek oranı da yüzde 18,6’lık artışla 392 bin 640 TL'den 465 bin 940 TL’ye çıktı. 

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.