Kayseri’de örnek imam

Kayseri’de örnek imam

Kayseri’de bir cami imamı, elektrikten tasarruf sağlamak için cami içerisinde bulunan yaklaşık 200 ampulü değiştirerek yerine tasarruflu LED ampuller taktı.

Son 1 yıldır Çınar Camii’nde görev yapan imam Mustafa Büyükkeçeci, elektrik faturasının yüklü gelmesinin ardından elektrikten tasarruf sağlamak için çözüm yolu aradı. Aynı zamanda elektrik-elektronik mühendisi olan Mustafa Büyükkeçeci, caminin ışık sistemini değiştirmeye karar verdi. Büyükkeçeci, cami içerisinde bulunan yaklaşık 200 ampulü LED ışıklarla değiştirerek elektrik faturasından büyük tasarruf sağladı. Camiye ilk geldiğinde yüksek elektrik faturasıyla karşılaştığını ifade eden imam Büyükkeçeci, “Camiye ilk geldiğimizde eski tip ampulleri gördük. İlk ayda da gelen elektrik faturası biraz yüksekti. Dolayısıyla ne yapmamız gerektiğini arkadaşımla beraber düşündük. Dedik ki ‘Eğer bunu LED ampullerle değiştirirsek oldukça yüksek tasarruf sağlayabiliriz’ diye hemen kısa bir hesap yaptık. Gerçekten de yaptığımız hesap doğru çıktı. Yüzde 45’e varan bir tasarrufu sadece ampul değişimiyle sağladık. Her yerde bulunabilen, bütün büyük marketlerde olan LED ampullerle daha önceki ampulleri değiştirdik ve yarı yarıya bir kazanç sağladık. LED ampulleri avizelerimize taktık ve bu tasarrufu sağladık. Bizim yaptığımız hiçbir ekstra uğraş gerektirmeyen bir iştir” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 45 TASARRUF SAĞLADIK”

LED ışıkların takılmasıyla yüzde 45 tasarruf sağladıklarını dile getiren Büyükkeçeci, cemaatin de durumdan memnun olduğunu söyledi. Büyükkeçeci, “Cemaat bu durumdan memnun. Önceleri daha yüksek fatura geldikçe panomuza asıyorduk. Yüksek fiyatlı faturayı gördüğümde ben utanmıştım bunu nasıl söylerim, bu kadar elektrik mi harcanır diye. Daha sonra faturalar düşünce bu duruma cemaatte çok memnun oldu. Bu dönüşümü yaptıktan sonra cemaate kısaca anlattık. İlk fatura döneminde göreceğiz bunun farkını dedik. Fatura sonuçları da bizi doğrulayınca cemaatimiz de bu duruma memnun oldular” dedi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.