Kayseri Valisinden Kutlu Doğum Açıklaması

Kayseri Valisinden Kutlu Doğum Açıklaması

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Müftüsü Şahin Güven ve İl Müftü Yardımcılarını “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında makamında kabul etti.

Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer, Salih Sezik ve Atıf Akşit ile Melikgazi ve Talas Müftülerinin de hazır bulunduğu ziyarette İl Müftüsü Şahin Güven tarafından Vali Düzgün’e “Kutlu Doğum Haftası’nın sembolü gül takdim edildi.

Vali Düzgün, Kutlu Doğum Haftasının Peygamberimizi anlamak adına bir vesile olmasını dileyerek, Peygamber Efendimizin yaşantısını örnek alarak yaşamanın son derece önemli olduğunu belirtti.

Dini ne kadar doğru anlarsak insanlar arasındaki ilişkilerde ve toplum hayatında huzurun o derece yerinde olacağını kaydeden Vali Düzgün, dini ne kadar yanlış yorumlarsak da bu ilişkilerin zararlarının daha fazla olacağını, dini yanlış anlamanın ve yorumlamanın dinimize vereceği zararın din düşmanlarının vereceği zarardan daha fazla olacağını ifade etti.

Günümüzde sözde İslam adına hareket eden bazı terör örgütlerinin İslamiyet’e ne kadar zarar verdiğini maalesef gördüklerini, bu örgüt mensuplarının yapmış oldukları yanlışların, İslamiyet’in özünü ve hakikatini bilmeyen kişilerin dinimizden soğumasına yol açtığını belirten Vali Düzgün, onun için dini anlamak konusunda bütün Müslümanların Peygamberimizin hayatını okumaları ve örnek almalarının son derece önemli olduğunu dile getirdi.

İl Müftüsü Şahin Güven ise 1989 yılından bu güne kadar her yıl 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak etkinlikler düzenlendiğini belirterek, bu yıl ise Kutlu Doğum Haftasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 9-22 Nisan arasında yaklaşık 2 haftalık bir süre içinde yapılacağını söyledi.

Müftü Güven, Kutlu Doğum Haftası kapsamında 50’ye yakın program düzenlediklerini ancak en büyük ve kapsamlı programın 15 Nisan Cuma akşamı Kadir Has Kongre Merkezinde olacağına işaret ederek, tüm vatandaşları programa davet etti.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.