Kayıtdışılık haksız rekabeti doğurur

Kayıtdışılık haksız rekabeti doğurur

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, işverenler açısından büyük haksızlığa neden olan kayıtdışılıkla ilgili eleştirilerde bulundu.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile SGK'nın “Asgari İşçilik Oranlarının Güncellenmesi Atölye Çalışması” toplantısında konuşan Başkan Bağlı, İNTES'in Türkiye'nin imarında söz sahibi olmuş, iz bırakmış bir kuruluş olduğunu vurguladı.

KAYIT DIŞILIK MALİ AÇIK VE ENFLASYON DEMEK

Bağlı, “Bizim en önemli paydaşımızdır. Sektör, Türkiye'nin gelişmesi açısından çok önemlidir. Gelişen teknoloji sayesinde emek yoğun bir sektörden, teknoloji yoğun bir sektöre gidiş söz konusu. Mevzuatın da buna göre yorumlanması gerekir” dedi. Kayıt dışılıkla mücadele konusuna değinen Başkan Bağlı, “Kayıt dışılıkla mücadele deyince hemen denetleyen, ceza kesen bir mekanizma akla gelebilir. İşverenler için önemli bir konu olan kayıt dışılık haksız rekabeti doğuruyor. Kayıt dışılık uzun vadede mali açık demektir, bu da enflasyonun yükselmesi anlamına gelir. Sonuçta topluma zarar veren bir durumdur” diye konuştu. İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu ise çalışma hayatının yapısal sorunlarının sosyal tarafların aktif katılımı olmaksızın çözülemeyeceğine dikkati çekti.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.