Kayısı üreticisine hasar ödemesi yapıldı

Kayısı üreticisine hasar ödemesi yapıldı

Malatya'da don nedeniyle ürünü boşa giden ve zarar gören kayısı üreticisine 86 milyon liranın üzerinde hasar ödemesi yapıldı.

TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Malatya'da tarım sigortası yaptıran üreticilerden alınan 33 milyon lira prim alındığı belirtildi. Tüm sigorta branşlarında yaklaşık 19 bin poliçe düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, 201 bin dekar alan ve 6 binin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sigortalandığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yıl boyunca Malatya'da tüm branşlarda 21 binin üzerinde hasar ihbarı alınmış ve vadesi dolan poliçelerin tazminat hesaplamaları yapılarak sigortalı üreticilere 86 milyon liranın üzerinde hasar ödemesi yapılmıştır. Sadece kayısı ürünü için başta don, dolu ve fırtına olmak üzere çeşitli nedenlerden ötürü 13 binin üzerindeki hasar dosyası için 85 milyon lira hasar ödemesi yapılmıştır. Üreticilerin geleceklerini garanti altına almaları için yegane sistem TARSİM'dir. Bu nedenle üreticilerimizin mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını öneriyoruz."

Ödemeden 10 binin üzerinde kayısı üreticisinin istifade ettiği kaydedildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.