Kayak merkezlerinde hazırlıklar tamam, karın yağması bekleniyor

Kayak merkezlerinde hazırlıklar tamam, karın yağması bekleniyor

Yurdun çeşitli yerlerindeki kayak merkezlerinde işletmeciler, sezonun açılması için yeterli karın yağmasını bekliyor.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda hazırlıklarını tamamlayan otel işletmecileri karın istenilen seviyeye ulaşması ile sezonun hızlanacağını ifade ediyor. 

Geçen günlerde yaklaşık 50 santimetreye kadar çıkan kar kalınlığı, güneşin etkisiyle eridi. Ilgaz’da otel işletmeciliği yapan Osman Satılmış, “Kış sezonu için tüm hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. Sadece karın yağmasını bekliyoruz. Rezervasyonlarımız artık dolmaya başladı. Şu an tek beklentimiz karın yağmasını beklemek.” dedi.

Yılbaşı için rezervasyonların dolduğuna dikkat çeken Satılmış, “Şu an yılbaşı rezervasyonlarımız dolmuş durumda. Genelde karın yağmasını beklediğimiz için Ocak ayı içerisindeki yoğunluğumuzu da artırmaya çalışıyoruz. Yılbaşı için yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Sömestr tatil döneminde ise yüzde 80’lere ulaştık.” ifadelerini kullandı.

Satılmış açıklamasının sonunda ise sezon için yapılan hazırlıklardan da bahsederek, “Sezon hazırlıklarımız olarak baby life liftçilerimizi ve telesiyej hattımızı bakımdan geçirdik. Kayak malzemelerimizi hazırladık. Otel olarak eksiklikler giderildi. Şu an tamamen sezona hazırız.” diye konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.