Katiller sürüsü israil, Gazze'de binlerce kişinin sığındığı okulu bombaladı

Katiller sürüsü israil, Gazze'de binlerce kişinin sığındığı okulu bombaladı

Filistin devlet televizyonu, israil ordusunun Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı bir okulu bombaladığını açıkladı. Ölü ve yaralıların olduğu bilgisi verildi

Terör devleti israil ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları 42. gününde artarak sürüyor.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, israilin devam eden abluka ve yoğun saldırıları nedeniyle Gazze'nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesinden en büyük açık mezarlığına dönüştüğünü söyledi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, israilin Gazze'yi işgal etme ya da Batı Şeria'dan ayırma girişimlerini kabul etmeyeceklerini belirtti.

Filistin Kızılayı, israil tanklarının Gazze'nin kuzeyinde yer alan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattığını ve ekiplerinin hareket edememesi nedeniyle bölgedeki yaralılara ulaşamadıklarını bildirdi.

israil güçlerinin, Gazze'nin orta ve güney kesimlerine düzenlediği hava saldırılarında ölen ve yaralananlar olduğu duyuruldu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, israil helikopterleri ile uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerinde Filistinlilerin evlerine saldırı düzenledi. Saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu kaydedildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.