Katil israilin Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısında çok sayıda kişi öldü ve yaralandı

Katil israilin Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısında çok sayıda kişi öldü ve yaralandı

Terör devleti israile ait savaş uçaklarının, Gazze'nin kuzeyinde Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi

Dünyadan gelen ateşkes çağrılarına rağmen İsrail, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını sürdürüyor. Gazze Şeridi’nin kuzeyinin yanı sıra güneyindeki Han Yunus'a kara saldırısı başlatan İsrail ordusu, bölgeye yönelik hava saldırılarını da artırdı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu Cibaliya Mülteci Kampı'nın "Blok 2" bölgesini hedef aldı.

Görgü tanıkları, saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı.

İsrail güçlerinin, mülteci kampının merkezine "fosfor bombalarıyla" yoğun bir şekilde saldırdığı ifade edildi.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI SİVİLLERİN KALDIĞI FİLİSTİN OKULUNU DA BOMBALADI

İsrail ordusunun ayrıca Cibaliya'nın batısında yerinden edilen sivillerin kaldığı Filistin Okulunu bombaladığı, bu saldırıda da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan Gazze kentinde En-Nefak Caddesi'nde sabah saatlerinde bir evin bombalanması sonucu 10 kişi öldü ve yaralananlar oldu.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARINI GECE BOYUNCA SÜRDÜRDÜ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı’nda iki evi bombalaması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir evi bombalaması sonucu 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu topçu atışlarıyla Gazze kentinde et-Tuffah, ed-Derec ve eş-Şücaiyye mahallelerini, Han Yunus’un doğusunda da el-Fuhari, Huzaa ve Absan bölgelerini vurdu.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nı merkezine fosfor bombalarıyla yoğun bir şekilde saldırdı.

Sivil savunma ekipleri, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralının enkaz altında kaldığını ve onları enkazdan çıkarmanın zor olduğunu belirtti.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nde aralarında doktor ve ambulans görevlilerinin de bulunduğu 35 sağlık çalışanını alıkoydu.

GAZZE'DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI: AKSA ŞEHİTLERİ HASTANESİ'NE BİR GÜNDE 73 ÖLÜ, 123 YARALI GETİRİLDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının, X sosyal medya platformundan yayınladığı açıklamada, İsrail'in özellikle bölgenini kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarını hedef aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne son 24 saatte 73 ölü ve 123 yaralının ulaştığı belirtildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.