Katil israil saldırısında evlerinin enkazı altında kalan Gazzeli aile 9 gün sonra kurtarıldı

Katil israil saldırısında evlerinin enkazı altında kalan Gazzeli aile 9 gün sonra kurtarıldı

Kurtarma operasyonunun ardından Filistin Sivil Savunma Birimi yazılı açıklama yaptı

Açıklamada, "Enkaz altında 9 gün geçirdikten sonra kısıtlı imkanlar ve ilkel el ekipmanları kullanılmasına rağmen ekiplerimiz, Ahmed Naim adlı çocuğu ve ailesinden 4 kişiyi zor koşullar altında canlı olarak kurtarmayı başardı." ifadeleri kullanıldı.

"Toprak ve moloz altında geçen bu kadar uzun sürenin ardından aile fertlerinin bedenleri neredeyse iskeletten ibaretti." ifadelerine yer verilen açıklamada, ailenin tedavi altına alındığı kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Ez-Zeytun Mahallesi'nde enkazdan kurtarılan 10 yaşında olduğu belirtilen Filistinli çocuk Ahmed Naim'in bir deri bir kemik hale gelmesi dikkati çekti.

Sivil Savunma Biriminin yayımladığı videoda kurtarma ekiplerinin Naim'i enkazın altından halat kullanarak büyük bir dikkatle çıkardığı görülüyor.

İsrail ordusu, 20 Şubat'ta yüzlerce Filistinli ailenin yerlerinden edildiği Zeytun Mahallesi'ne kara saldırısı başlattığını duyurarak, onlarca evleri bombalamıştı. Saldırıda en az 30 Filistinli ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.