Katil israil, 115. gündür Gazze'de soykırıma devam ediyor

Katil israil, 115. gündür Gazze'de soykırıma devam ediyor

Terör devleti israil ordusu dün geceden bu yana Gazze Şeridi'nin farklı noktalarını hava, kara ve denizden yoğun bir şekilde bombaladı

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırıların 115. gününde onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail ordusunun hava ve karadan, Gazze kentinin güneydoğusundaki Ez-Zeytun ile güneybatısındaki Tel el-Heva mahallelerini şiddetli bir şekilde bombalaması sonucu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısında El-Mutvi ailesine ait bir eve düzenlediği saldırıda en az 23 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail'in kentin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda ise 14 Filistinli öldü, bazıları da yaralandı.

İsrail ordusu, hava, kara ve denizden Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun bombardımanını sürdürüyor.

BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu aylardır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde 1 gazeteciyi daha öldürdü.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail savaş uçakları Gazze'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide bölgesinde gazeteci İsam el-Lulu'nun evini hedef aldı.

Saldırıda, gazeteci Lulu ile eşi, oğlu, gelini ve torunu hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun aylardır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana 121 gazeteci yaşamını yitirdi.

İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA 1 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ, 3 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bir Filistinli genci öldürdü, biri ağır 3 kişiyi de yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, El Halil'e bağlı Dura beldesinde İsrail güçleri ile Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda bir Filistinli gencin öldüğü, biri ağır 3 Filistinlinin de yaralandığı aktarıldı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre de İsrail güçleri Dura beldesine sabah saatlerinde askeri takviyelerle baskın düzenledi.

Baskına tepki veren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandı. İsrail askerleri Filistinlilere gerçek mermi, plastik kaplı metal mermi, ses bombası ve zehirli gaz ile müdahale etti.

Saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti, biri ağır 3 kişi yaralandı, onlarca kişi de gazdan boğulma tehlikesi geçirdi.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine de sabah erken saatlerde baskın düzenleyerek bir Filistinliyi öldürmüştü.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 375'e yükseldi.

İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA SON 24 SAATTE 40 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

İsrail güçlerinin 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 6 bin 370'e yükseldi.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gözaltılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in son 24 saatte en az 40 Filistinliyi gözaltına aldığı aktarılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana işgal atındaki Batı Şeria'da gözaltına alınanların sayısının 6 bin 370'e çıktığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin baskınlarında bölge halkının evlerine geniş çaplı zarar verdiği, beldelerdeki altyapıyı tahrip ettiği, Filistinlilerin araçlarına ve paralarına el koyduğu aktarıldı.

İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında da artış yaşanıyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.