Katar ile tarihteki ilk randevu

Katar ile tarihteki ilk randevu

Türkiye'nin 13 Kasım Cuma günü tarihte ilk kez karşılaşacağı Katar Milli Takımı, son yıllarda futbola en fazla yatırım yapan ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye'nin 13 Kasım Cuma günü hazırlık maçında konuk olacağı Katar, son yıllarda futbola en fazla yatırım yapan ülkelerin başında geliyor.

 Futbola ilgiyi artırmak amacıyla Katar'da son yıllarda İspanyol Xavi Hernandez, Raul Gonzalez, Fernando Hierro, Brezilyalı Romario, Avustralyalı Harry Kewell, Arjantinli Gabriel Batistuta gibi önemli oyuncular forma giydi.
 
Milli takımlar düzeyinde başarısı bulunmayan ve gelişme kaydetmeye çalışan Katar, tartışmalara yol açsa da futbolun bir numaralı organizasyonu 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya da hazırlanıyor.
 
Katar ile tarihteki ilk randevu
 
Ay-yıldızlılar, Katar Milli Takımı ile tarihte ilk kez karşılaşacak.
 
Teknik direktörlüğünü Uruguaylı Jose Daniel Carreno'nun yaptığı Katar'ın, başkent Doha'da oynanacak Türkiye maçı için aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
 
Kaleci: Amine Lecomte (Lekhwiya), Oumer Barry (El-Rayyan), Ahmed Soufiane (El-Kharaitiyat)
 
Defans: Khalid Muftah, Mohammed Musa, Mohammed Tresor (Lekhwiya), Abdelkarim Hassan, Ibrahim Majid, Mohammed Kassola (El-Sadd), Abdurahman Abker, Yasser Abou Baker (El-Jaish)
 
Orta saha: Karim Boudiaf (Lekhwiya), Ali Asaad, Hassan Al Haidos, Khalfan Ibrahim (El-Sadd), Khalid Abdulraouf, Majid Mohammed (El-Jaish), Boualam Khokhi (El-Arabi), Abdelaziz Hatim (El-Gharafa), Abdelrahman Mohammad (El-Wakra)
 
Forvet: Ismaeel Mohammad, Mohammed Muntari (Lekhwiya), Yousef Ahmad (El-Arabi), Meshal Abdullah (El-Ahli), Akram Afif (Eupen)
 
Bülent Uygun, Katar'da görev yapıyor
 
Anadolu kulüplerinde uzun yıllar görev almasının ardından 2013 yılının aralık ayında Katar takımlarından Umm Salal'ın teknik direktörlük koltuğuna oturan Bülent Uygun, küme düşme potasında yer alan takımını ligin üst sıralarına taşıdı.
 
Önemli futbolcular forma giydi
 
Geçmiş yıllarda kariyerlerinin sonlarına gelen birçok "usta krampon" Katar'da görev aldı.
 
İspanyol Raul Gonzalez, Fernando Hierro, Josep Guardiola, Brezilyalı Romario, Ricardinho, Fransız Marcel Desailly, Frank Leboeuf, Nijeryalı Jay Jay Okocha, Arjantinli Gabriel Batistuta, Hollandalı Ronald ve Frank de Boer kardeşler, Alman Stefan Effenberg, Avustralyalı Kewell gibi önemli futbolcular ülkede top koşturdu.
 
Bu isimlere son olarak Barcelona'dan ayrılarak sezon başında El-Sadd'a imza atan Xavi Hernandez eklendi. Xavi'nin dışında İspanyol Sergio Garcia, Brezilyalı Rodrigo Tabata, Fransız Jeremie Aliadiere, Slovakya'dan Vladimir Weiss gibi oyuncular bu sezon Katar Yıldızlar Ligi'nde forma giyiyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.