Katar Emiri: israilin düşmanı sadece Gazze değil tüm Arap dünyası

Katar Emiri: israilin düşmanı sadece Gazze değil tüm Arap dünyası

Terörist israilin Doha’da Hamas üyelerini hedef alan saldırısının ardından düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Olağanüstü Ortak Zirvesi’ne katılan liderler İsrail’in saldırıları ve yayılmacılığına karşı mesajlar verdi

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, İsrail hükümetinin kan dökme arzusuna karşı somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Katar Emiri, İsrail’in Doha’da Hamas üyelerini hedef alan saldırısının ardından düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, ülkesinin egemenliğini korumakta kararlı olduğunu vurguladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının "soykırıma dönüştüğünü" ifade eden Katar Emiri, Tel Aviv yönetimini müzakereleri bilinçli şekilde sabote etmekle suçladı.

"İsrail hükümetinin kan dökme arzusuna karşı somut adımlar atılması gerekiyor" diyen Şeyh Temim, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir "imha savaşı"na dönüştüğünü vurguladı.

Ülkesinin başkenti Doha'nın da Hamas liderlerine yönelik hain bir saldırıya maruz kaldığını hatırlatan Emir Temim, İsrail saldırısı gerçekleştiğinde, Hamas heyetinin Katar ve Mısır'dan aldığı ABD teklifini değerlendirdiğini kaydetti.

Katar Emiri, "İsrail, Hamas'ın siyasi liderliğini öldürmek istiyorsa, neden onunla müzakere ediyor? Müzakereleri engellemek istiyor. Müzakere eden bir tarafı ısrarla ve sistematik bir şekilde hedef alan herkes, müzakereleri engellemek için çalışıyor demektir" değerlendirmesinde bulundu.

"DOHA'DAKİ SALDIRI TÜM BÖLGENİN GÜVENLİĞİNİ HEDEF ALIYOR"

İsrail hükümetini ırkçı ve aşırı sağcı politikalarla "terör estirmekle" suçlayan Şeyh Temim, “Katar’ın başkentinde gerçekleşen bu saldırı sadece ülkemizi değil, tüm bölgenin güvenliğini hedef almıştır. İsrail’in saldırısı savaş suçu niteliğinde ve Arap dünyasını hedef alıyor. Biz, egemenliğimizi savunmak için gerekli olan her adımı atacağız” dedi.

İsrail’in "Arap dünyasında nüfuz kurma" hayalinin tehlikeli bir hayal olduğunu dile getiren Emir, “(İsrail Başbakanı) Netanyahu, bölgenin İsrail'in nüfuz alanı haline gelmesini hayal ediyor ancak bu büyük bir yanılsama ve bu planlar gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullandı.

Arap Barış Girişimi’ne de değinen Katar Emiri, “Eğer İsrail bu girişimi kabul etmiş olsaydı, bölge sayısız trajediden kurtulmuş olacaktı” şeklinde konuştu.

İSRAİL SADECE GAZZE’YE DEĞİL, TÜM ARAP DÜNYASINA KARŞI SAVAŞIYOR

Gazze’deki insani felaketi "soykırım savaşına dönüşen saldırılar" sözleriyle niteleyen Emir Temim, “İsrail, Gazze’yi yaşanmaz hale getirip halkını zorla göç ettirmek istiyor” diye konuştu.

Katar’ın arabuluculuk rolüne dikkati çeken Emir Temim, başkent Doha’nın geçmişte Hamas ve İsrail heyetlerini ağırlayarak esirlerin serbest bırakılmasını sağladığını hatırlattı.

Emir Temim, Doha'daki saldırıyı "saldırgan, hain ve korkakça” diye nitelendirerek, “Vatandaşlarımızın yanı sıra tüm dünya bu terör saldırısından şok oldu. Başkentimizde, Hamas liderlerinin aileleriyle birlikte bulunduğu sivil bir konut açıkça hedef alındı” dedi.

Katar Emiri, “Bu savaş artık sadece Gazze’ye karşı değil, tüm Arap dünyasına karşı yürütülüyor. İsrail’in saldırganlığı karşısında birlik içinde hareket etmeliyiz” çağrısında bulundu.

Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik tehditlere işaret eden Emir Temim, İsrail’in ülkeyi bölmeye çalıştığını ancak bu planların asla hayata geçmeyeceğini söyledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum