Kastamonu Bediüzzaman Mevlidi'nden notlar

Kastamonu Bediüzzaman Mevlidi'nden notlar

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, 1936-1943 yılları arasında sekiz yıla yakın mecburî ikamete tabi tutulduğu Kastamonu'da anıldı

Yüzyılımızın en büyük İslam mütefekkir ve alimlerinden Bedîüzzaman Said Nursî Hazretleri ve Kastamonu Nur Kahramanları "Bedîüzzaman Kastamonu'da" adlı programla bu yıl sekizincisi düzenlenen mevlid programı ile Kastamonu Nasrullah Camîi'nde anıldı.
 
Saat 11 sularında başlayan Mevlid programı, Nasrullah Camii Baş imam hatipleri Kahraman Şekercioğlu ve Hamdi Kömleksiz hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Ardından Risale-i Nur'dan dersler yapıldı. 

Hizmet Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından tertip edilen programa, halkın yoğun ilgi ve katılımı yanısıra, Türkiye'nin değişik şehirlerinden pek çok nur talebesi Bedîüzzaman Said Nursi Hazretlerinin izlerini takib etmek, sekiz yıl yaşadığı, çileler çektiği, eserler verdiği Kastamonu'yu ziyaret için mevlid programını vesile bilerek geldiler. 
 
Öte yandan Bedîüzzaman Hazretlerine hayatta iken hizmet eden Tosya Bürnük Köyü'nden Hulusi Ok ve yine hayatta kalan son varisi Eflanili Hüsnü Bayramoğlu ağabey de katıldı, Risale-i Nur'dan dersler okudular.
 
Hüsnü Bayramoğlu ağabey, özellikle İslam kardeşliğinden bahseden "Uhuvvet Risalesi"nden bölümler okudu ve okuttu.
 
Program sonrası okunan hatmi şeriflerin duaları yapılarak öğle namazı eda edildi, namaz tesbihatı yapıldı.
Cami çıkışı cemaate Risale-i Nur Külliyatının Kastamonu'da yazılmış mühim bölümlerinden biri olan "Münâcât Risalesi" ve Kastamonu'ya has Çekme Helva diğer adıyla Saray Helvası hediye edildi.
 
Program, Bediüzzaman Hazretlerinin yaklaşık yedi yıl ikamet ettiği evinin bahçesinde misafirlere piksv, tatlı ve çay ikramıyla son buldu..

Kaynak: Kastamonu İlkhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.