'Kaşıkçı cinayetinin ardından hac emniyeti tartışılır'

'Kaşıkçı cinayetinin ardından hac emniyeti tartışılır'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini aydınlatması gerektiğini belirterek, "Milyonlarca Müslüman eğer, 'Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda dünyaca meşhur bir adam içeriye girdi ama çıkamadı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından bir kır bahçesinde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.


"Haccın emniyeti yoksa haccın da farz olması düşer"
Kurtulmuş, toplantıda Türkiye ve dünyadaki gündeme ilişkin konulara da değindi. Konuşmasında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda ortadan kaybolduğunu hatırlatan Kurtulmuş şu şekilde devam etti:

Hac emniyeti, haccın şartlarından birisidir. Yani, haccın emniyeti yoksa haccın da farz olması düşer. Milyonlarca Müslüman eğer, 'Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda dünyaca meşhur bir adam içeriye girdi ama çıkamadı. Uluslararası bir konsoloslukta bir insanın başına bu gelebiliyorsa acaba Suudi Arabistan'a gidersem başıma ne gelir?' diye düşünmeye başlarsa ki bunu düşünmek bile istemiyoruz. Ama o zaman haccın da emniyeti tartışılır hale gelir. Bu açıdan Suudi Arabistan'ın bu cinayeti aydınlatmasını ve Mekke ile Medine'nin bu sıfatını da kendilerine hatırlatmak isteriz.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum