Karpuz toplamaya Urfa'dan Muş'a geldiler

Karpuz toplamaya Urfa'dan Muş'a geldiler

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden 60 işçi, Muş Ovası'nda karpuzların tarladan toplanması işinde çalışmak için kente geldi. İşçiler, bir kamyon karpuzu 200 liraya yüklüyor.

Karpuz sökümü ve kamyonlara yüklemenin bir maharet gerektiğini söyleyen işçilerden Derviş Boya, Muş ovasında yetiştirilen karpuzun hasadı için Suruç’tan gelen 60 işçi işbaşı yaptı. Karpuzu tarladan topladıktan sonra TIR ve kamyonlara yükleyen işçiler, kamyon başına 200 lira alıyor. Komisyoncular, tarlada aldıkları karpuzu, çok maharetli oldukları için Suruçlu işçilere yükletiyor. 

Muş'a 3 yıldan beri karpuz sezonunda geldiklerini söyleyen Derviş Boya, 10'ar kişilik 6 ekip halinde çalıştıklarını söyledi. Karpuz işine Adana'da başladıklarını, ardından Konya ve Bursa'ya gittiklerini anlatan Derviş Boya, "Bir ay boyunca Muş'ta kalıp tarlalarda karpuz toplayacağız. Bir kamyon karpuzu 200 liraya yüklüyoruz. Bir ekip günde ortalama 5 kamyon karpuz yüklüyor. Türkiye'nin her tarafından bizi çağırırlar. Ekibimiz yaz sezonu boyunca sadece karpuz işinde çalışır ve sezonda her işçi ortalama 2 bin lira kazanır" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.