Karma eğitim dayatmasından vazgeçilmelidir

Karma eğitim dayatmasından vazgeçilmelidir

Türkiye'deki eğitim sisteminin karma eğitimi temel almasını değil, insanlara seçenek sunan

Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, eğitim öğretimin tüm kademelerinde karma eğitim dayatmasından vazgeçilmesi ve karma eğitim dayatması yerine veli ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Uzun yıllardır yetkililerden Türkiye'de karma eğitim dayatmasının son bulmasını talep ettiklerini ifade eden Gök, "Cumhurbaşkanımızın Japonya seyahatinde şahitlik ettiği ve kendisine fahri doktora ünvanı verilen bir üniversite söz konusu. Bu üniversite kadın üniversitesi ve bu üniversite sadece kadınların ve kızların eğitim gördüğü bir üniversite. Japonya'da aynı şekilde ana sınıfından başlayıp üniversiteye kadar kız ve erkeklerin ayrı ayrı okullarda eğitim aldığı eğitim kurumları var. Cumhurbaşkanımız bunu orada müşahade etmiş. Dolayısıyla bununla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de de özellikle YÖK’ü bu konuda göreve davet etti. Kadın üniversitesi açılmasını istedi ve bunun talimatını verdi. İnşallah bu üniversiteyi hayata geçirirler." dedi.

"Karma eğitim tamamen kaldırılmalıdır"

Gök, "Çünkü biz Türkiye'deki eğitim sisteminin karma eğitimi temel almasını değil, insanlara seçenek sunan, isteyen velinin kendi çocuğunu karma eğitimin verildiği okula isteyenin de kız ve erkek öğrencilerin ayrı eğitim gördüğü okullara çocuklarını gönderebilecek bir sisteme dönüşmesi yönünde defalarca talebimiz oldu. Bu talebimizi yineliyoruz. Sadece üniversitelerde değil, lise, ortaokul ve ilkokullarda da karma eğitimin, eğitim öğretimin tüm kademelerinde kaldırılması gerekir. Yani talebe göre isteyen aile karma eğitim verilen okullarda çocuğunu eğitime devam ettirir, isteyen aile de kız ve erkeklerin ayrı ayrı eğitim aldığı yani karma eğitimin olmadığı kurumlarda çocuğunun eğitimini devam ettirebileceği bir sisteme bakanlığın bir an önce geçmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

İbrahim Koçyiğit-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum