Karla mücadele için kamera ve bilgi sistemiyle anlık takip

Karla mücadele için kamera ve bilgi sistemiyle anlık takip

Karla Mücadele Merkezinde, Türkiye genelindeki 66 bin kilometrelik yol ağı, 7 gün 24 saat kamera ve bilgi sistemiyle anlık takip ediliyor.

Türkiye'deki 66 bin kilometre yol ağı, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından hayata geçirilen Karla Mücadele Merkezinde 7 gün 24 saat kamera ve bilgi sistemleriyle anlık takip ediliyor.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşların yolda kalmasını engellemek amacıyla Genel Müdürlük bünyesinde Karla Mücadele Merkezi kuruldu.

Kapalı yol ve karla mücadele çalışmalarının "online" gösterildiği haritaların yer aldığı merkezde, Türkiye'nin yol ağı, 9 monitör üzerinden takip ediliyor.

- "66 bin kilometre yol ağı saniye saniye izleniyor"

KGM Tesisler ve Bakım Dairesi Başkanı Yasin Altunyuva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kış döneminde kapanan yolların ve yaşanan mağduriyetlerin sürücülerin kış şartlarına uygun hareket etmemelerinden kaynaklandığını ifade ederek, bu yıl aynı sıkıntıların yaşanmamasını diledi.

Altunyuva, Türkiye'de ilk kez Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan merkezde, kapalı yolların online izlenebildiğini, karla mücadele araçlarının takibinin yapıldığını ve 3G üzerinden de görüntülerin alındığını söyledi.

Merkezden, Türkiye'nin anlık trafiğinin 7 gün 24 saat takip edildiğini ifade eden Altunyuva, ülke genelindeki 66 bin kilometre yol üzerinde çalışma yaptıklarını kaydetti.

Altunyuva, karla mücadele kapsamında bu yıl yaklaşık 9 bin personelin etkin görev yapacağını belirterek, 7 bin 500 iş makinesinden 3 bininin üzerinde araç takip sistemi, 250'sinde de kamera bulunduğunu bildirdi.

- "Alo 159 hattı 7/24 ücretsiz hizmet veriyor"

Merkezden, Türkiye'nin tüm yol ağının takip edildiğini, bölge müdürlüklerinin ise kendi sınırları içindeki çalışmaları ve yolların durumunu izleyebildiklerini vurgulayan Altunyuva, "Araç takip sistemi sayesinde iş makinelerinin karla mücadele çalışmaları sırasında herhangi bir arızayla karşılaşmaları durumunda buradan müdahale edip, takviye ekip gönderilmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında gerekli hazırlıkların yapıldığını anlatan Altunyuva, yolda araçların kaymasını önlemek için yaklaşık 200 bin ton tuz, 200 metreküpün üzerinde agrega depolandığını, kimyasal çözücü miktarının ise 623 ton olduğunu kaydetti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.