Kargo aracı Cygnus Uluslararası Uzay İstasyonu'na vardı

Kargo aracı Cygnus Uluslararası Uzay İstasyonu'na vardı

Uzayda pişirilmesi planlanan kurabiye hamuru ve astronotları radyasyondan korumak için tasarlanmış yelek dahil çeşitli malzemelerden oluşan 3 bin 700 kilogram yük taşıyan insansız kargo aracı Cygnus, Uluslararası Uzay İstasyonu'na vardı.

İnsansız kargo aracı Cygnus'un, yaklaşık 4 ton malzemeyle bu sabah Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) vardığı bildirildi. 

Space.com'un haberine göre, Ay'da yürüyen 4. insan olan ve bu yılbaşında hayatını kaybeden astronot Alan Bean'in ismiyle anılan Cygnus NG-12, UUİ'deki astronotların kullandığı robot kol ile yakalandı.

Bugün istasyonun birleşme modülüne yerleştirilecek Cygnus NG-12'nin, uzayda pişirilmesi planlanan kurabiye hamuru ve astronotları ağır radyasyondan korumak için tasarlanmış yeni bir yelek dahil olmak üzere deney fareleri, aletleri ve malzemelerden oluşan 3 bin 700 kilogram yük taşıdığı belirtildi.

Hamur pişirme deneyinin başarılı olması halinde ilk kez UUİ'ye fırından yeni çıkmış damla çikolatalı kurabiye kokusunun yayılacağı ifade edildi.

Cygnus NG-12, hafta sonu Amerikan uzay ve savunma teknolojileri şirketi Northrop Grumman'ın Antares roketiyle yörüngeye fırlatılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.