Kardavi Filistin'de intihar eylemine fetva vermedi

Kardavi Filistin'de intihar eylemine fetva vermedi

Yusuf El Kardavi, yeni ortaya çıkan bir videosunda Filistinlilerin artık İsrail'e ulaşacak füzelere sahip oldukları gerekçesiyle intihar saldırısı gerçekleştirmelerinin caiz olmadığını ifade ediyor

Mısır’daki askeri cunta yönetimine bağlı medya organları, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi’ye ait bir video yayınladı. Kardavi, yayınlanan videoda, intihar eylemlerinin baskı ve zulüm altında yaşayan Müslümanlar için meşru bir hak olduğunu belirtirken Filistin’in artık İsrail’in derinliğine ulaşabilecek füzelere sahip olduğu için intihar eylemi gerçekleştirmelerinin caiz olmadığını ifade ediyor. 

Kardavi’nin fetvası, Mısır medyası tarafından, “Kardavi’den İhvan teşkilatının Mısır’daki yönetime karşı intihar eylemleri düzenlemesine yeşil ışık” olarak lanse edildi. 

Fetvaya ilk tepki Mısırlı din adamı şeyh Halit El Gindi’den geldi. Fetvayı felaket olarak nitelendiren Gindi, ‘Kardavi, bu fetva ile İhvan’ın ülkede kan dökülmesine neden olacak intihar eylemleri düzenlemesine meşruiyet vermek istemişse, doğru yoldan sapmıştır. Böyle fetvalardan hayır gelmez’ dedi. 
Kardavi ise yayınladığı bildiride, fetvayı içeren videonun Mart 2013 tarihli olduğunu belirterek, Mısır’a yönelik olmadığını vurguladı. Mısır’daki devrimin barışçı olmasından yana olduğunu ifade eden Kardavi, devrimcileri; öldürme, tutuklama, işkence gibi zalim uygulamalara rağmen hala barışçı yoldan yürüdükleri için övdü.
 
Dünya Bülteni

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.