"Karayel"e tam not

"Karayel"e tam not

Vestel Savunma AŞ tarafından geliştirilen taktik İHA sistemi Karayel, Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nda kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirdi.

Vestel Savunma AŞ'den yapılan açıklamada, Karayel İHA'nın, Denizkurdu 2015 Tatbikatı sırasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından belirlenen harekat senaryoları kapsamında, Çanakkale Havalimanı'ndan kalkıp 10 saat 50 dakika havada kalarak en uzun uçuşu gerçekleştirdiği belirtildi.

Tatbikatta, taşıdığı faydalı yük ile kesintisiz havadan görüntü aktarımı sağlayan Karayel'in, böylece, Türkiye’de sivil havalimanından havalanan ve askeri tatbikatta görev icra eden ilk taktik İHA sistemi olarak bir başarıya imza attığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

" Karayel 4671 NATO Uçuşa Elverişlilik Standardına uyumlu ilk ve tek taktikİHA olmasının yanı sıra taşıdığı faydalı yük ile de fark yaratıyor. 1080p, 50X optik zoom kabiliyetine sahip, ileri teknoloji ürünü olan bu sınıftaki kamera, ilk defa taktik İHA Karayel sistemineVestel Savunma AŞ tarafından entegre edildi. Söz konusu kameranın en büyük özelliği, gökyüzünde yüksek irtifada çok hassas şekilde lazer ile hedef işaretleme yaparak, hedeflenen cismi çok iyi netlikle kullanıcıya iletebilme kabiliyetine sahip olmasıdır. Vestel Savunma AŞ, Karayel ile dünya İHA liginde Türkiye’nin üst sıralara çıkmasına katkıda bulunuyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.