Karanlık dünyalarının yol göstericisi 'beyaz baston'

Karanlık dünyalarının yol göstericisi 'beyaz baston'

Fethiye'de açılan "Bağımsız Hareket Kursu"na katılan yetişkin görme engelliler, beyaz bastonla eğitim alarak başkalarına muhtaç olmadan bir yerden bir yere gidebilmeyi öğreniyor.

Fethiye ilçesinde açılan "Bağımsız Hareket Kursu"na katılan yetişkin görme engelliler, beyaz bastonla eğitim alarak başkalarına muhtaç olmadan bir yerden bir yere gidebilmeyi öğreniyor.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğinde başlatılan 20 saatlik kursta, 8 görme engelli iki hafta boyunca bastonla yürüme eğitimi alacak.

Görme engelliler öğretmeni Fatmagül Şahintepe eşliğinde Foça Mahallesi'ndeki bir otelde eğitimlerini sürdüren engelliler, beyaz bastonları ile otelde konakladıkları odalara, yemek salonuna ve bahçeye giderek antrenman yapıyor.

Kurs sonunda yaşları 18-45 arasında değişen görme engellilerin, evde ve dışarıda başkalarının yardımı olmadan gezebilmeleri hedefleniyor.

Görme engelliler öğretmeni Şahintepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursiyerlerin büyük bir aşama kaydettiklerini söyledi. Şahintepe, amaçlarının görme engellilere hem bağımsız hareketi öğretmek hem de toplumda kendi başlarına yaşamalarını sağlamak olduğunu belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.