Karaman’da 29 hafız icazet aldı

Karaman’da 29 hafız icazet aldı

Maşallah!

Karaman İl Müftülüğüne bağlı Zenbilli Ali Efendi Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 22 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Lütfi Elvan Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’nin açış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Müftü Ketenci, Barış Pınarı Harekatında görev alan Mehmetçik’e dua ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kur'an kurslarının halkımız tarafından çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Zenbilli Kur'an Kursumuz 1999-2000 yıllarında eğitime başladı. 151 yatak kapasiteli ve 16 derslikten oluşuyor. Şuan 5 sınıfta hafızlık, 5 sınıfta da Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma dersi veriliyor. Rabbim sayılarını çoğaltsın."

Zenbilli Ali Efendi Kur’an Kursu’nun tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından öğrencilerin ilahi dinletisi ile devam eden program, yapılan duanın ardından hafızlığını tamamlayan 22 öğrenciye hafızlık belgeleri ve çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Programa Karaman Valisi Fahri Meral, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, daire amirleri, hafızlar, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ermenek’te Hafızlık İcazet Programı

Öte yandan Ermenek İlçe Müftülüğüne bağlı Nahide - Hüsnü Özbey, Ahmet - Nezahat Keleşoğlu ve Hacı Durmuş Ali Tokyürek Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan hafızlık sınavında başarılı olan 6 erkek 1 kız öğrenci, düzenlenen törende icazet aldı.

Program Sipas Camii önünden hükümet konağına kadar mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşle başladı.  

Ahmet Nezahat Keleşoğlu Camii’nde gerçekleştirilen programda kurra hafızları Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Program protokol konuşmalarının ardından ilahi ve kaside dinletisi, çeşitli makamlarda okunan salalarla devam etti.

Sonrasında hafızlara hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Camii’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, Ermenek Müftüsü Namık Karaahmetoğlu, Kaymakam Vekili Emrah Uzun, ilçe müftüleri, hayırsever iş insanları, daire amirleri, hafızlar ve aileleri katıldı.

Diyanet Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.