Karadeniz’de hamsi avı ek tedbirlerle başlayacak

Karadeniz’de hamsi avı ek tedbirlerle başlayacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hamsi avına getirilen yasağın 7 Şubat’ta kaldırılacağını açıkladı.

Samsun’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Mustafa Demir’den, şehirde devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alan Bakan Pakdemirli, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Bakan Pakdemirli, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen Tarım-Orman-Sektör Toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

‘HAMSİ AVI EK TEDBİRLERLE AVCILIK BAŞLAYACAK’

Toplantıda konuşan ve Karadeniz’de yasaklanan hamsi avı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli, "İş birliği için tüm balıkçılara teşekkür ediyorum. Kısıtlama 7 Şubat 2021 tarihi 00.01’den itibaren sona erecek. Ek tedbirlerle avcılık başlayacak. Av için il ve ilçe müdürlüğüne yazılı beyan verilecek. Bakanlık av gemisine nezaret etmesi için en az bir görevli bulunduracak. Karadeniz’e kıyısı bulunan tüm il müdürlüklerinde en fazla 2 adet karaya çıkış noktası belirlenecek. Avlanan hamsiler bu noktalardan il ve ilçe müdürlüğü gözetiminde çıkarılacak. Gemilerde, elek sistemi ve elemek için tambur olmayacak veya mühürlenecek. Balık unu ve yağı fabrikalarına sevke, işletmenin bulunduğu yerdeki il ve ilçe müdürlüğü personelinin kontrolü sağlandıktan sonra giriş izini verilecek. Hem kamuoyu hem de balıkçılarımız bilsin ki 9 santimetrenin altında yasal olmayan hamsi avlatılmayacak” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERİN ‘5 MİLYON DESTEK’ TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen Tarım-Orman-Sektör Toplantısı’nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, her zaman üreticiye kulak verdiklerini ifade etti. Pakdemirli, “Eğer bir derdiniz varsa bizim de derdimiz vardır. Böyle il il dolaşarak, üreticimizin taleplerini dinliyoruz. Bugünlerde de gıda fiyatlarıyla ilgili konular konuşuluyor. 2020’de öyle bir yıl yaşadık ki; dünyadaki tüm ülkelerde market rafları boşaldı, ihracatla ilgili kısıtlamalar oldu, ithalatla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Türkiye’de market raflarının boşaldığını görmedik. Çünkü çok ciddi çalışmalar yaptık, ilk vakanın görülmesinden aylar önce sektör toplantısı yaptık ve toplantıda ‘lütfen stoklarınızı artırın’ dedik. İlk vakanın görülmesiyle birlikte raflara hücum başladı ama bunun üstesinden geldik. Türkiye, bu sınavı hakikaten çok iyi verdi. Geçen sene herkes evinde otururken, biz çiftimizin eline diplomatik bir pasaport verdik. ‘Herkes evdeyken, sen çık üretimini yap’ dedik. Bunun neticesinde pandemiye göre cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Geçen yılda meteorolojik bir kuraklık yaşadık. Bu meteorolojik kuraklığın tarımsal kuraklığa dönüşmemesini sağladık. 120 milyon tonla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık” dedi.

‘17 BUÇUK MİLYAR LİRA YATIRIM BÜTÇEMİZ VAR’

Son 3 yılda tarımsal desteklerin yüzde 65 arttığını belirten Bakan Pakdemirli, “2020 yılında toplam 24 milyar tarımsal destek verildi, 2021 yılında Bakanlığımızın 17 buçuk milyar lira toplam yatırım bütçesi var. Ormancılık faaliyetleri kapsamında yöre halkına yıllık 2.7 milyon lira ek gelir, 400 bin fidan dikimi yapıyor olacağız. Orman köylülerimize 2 milyon lira ORKÖY kredi ve hibe desteği vereceğiz” diye konuştu. Bakan Pakdemirli’nin bu açıklaması üzerine toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ‘Destek 5 milyon lira olsun Bakanım’ dedi. Üreticileri kırmayan Bakan Pakdemirli ise ‘Tamam 5 milyon olsun’ diye cevap verdi. Toplantının sonunda Bakan Pakdemirli, üreticilerin taleplerini dinledi.

‘AKLISELİM GENÇLERİMİZİN BU İŞTEN KENDİLERİNİ KURTARMASI LAZIM’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen Tarım-Orman-Sektör Toplantısı’nın ardından Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Kolları Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan ve gençlere seslenen Bakan Pakdemirli, "Benim 15 yıl, AK Parti’de hiç önemli görevim olmadı ama sonra bakan oldum. Her seçimde sahadaydım ve çalıştım. Bu hoş sedanın devamı için çalıştım. Yalan ipine sarılanların, yalan dışında başka hiçbir tür siyaset yapmayanların, laf üretip iş yapmayanların yanında 21’inci yüzyılın Türk gençliği olamaz. Sizler, doğru yerdesiniz. Kendine faydası olmayanların, başkasına da faydası olmaz. Kendinizle ilgili ne kadar eksiğiniz varsa hepsini tamamlamanız lazım. Bir dil ve teknolojiyi mutlaka öğrenmeniz lazım. Donanımlı olmanız ve kolunuzda altın bileziklerin olması gerekiyor, bunun için kendinizi geliştirmelisiniz. Sizler doğru yerdesiniz ama kendinize yatırım yapmalısınız. Maalesef bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı olaylar yaşıyoruz. Bütün öğrencileri çok seviyorum, herkes birer mücevher bizim için. Herkesin bir şeyleri protesto etmek hakkı var ama ne zaman ki etrafta birileri toplanır ve bunun içine de terör örgütleri girerse, o zaman aklıselim gençlerimizin bu işten kendilerini kurtarması lazım. Bu işler böyle olmaz. Bir partiye üye olursun, çalışırsın, projelerini anlatırsın, millete kendini sevdirirsin ve iktidara gelirsin ancak böyle olur.” dedi. Kongrenin ardından Bakan Pakdemirli, karayoluyla kentten ayrıldı.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.