Kar şehri Erzurum’a camdan sera

Kar şehri Erzurum’a camdan sera

Kar ve soğuk havasıyla bilinen Erzurum’a camdan sera kuruldu.

Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce “Eğitim-Uygulama Amaçlı Yüksek Tünel ve Cam Sera Kurulum Projesi” kapsamında kar şehri Erzurum’a camdan kaplamalı sera kuruldu. Palandöken Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığınca(DAP) uygulamaya konulan proje kapsamında Erzurum-Kars ve Erzurum-Bingöl karayolu üzerindeki tüm üreticilerin görebileceği yerlerde camdan seralar kuruldu.

Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, “Dereboğazı, Tekederesi, Tepeköy, Alibezirgan ve Uzunahmet olmak üzere İlçe Müdürlüğümüze bağlı beş Mahallede sera kurulumu gerçekleştirdik. İlçe Müdürlüğümüz bahçesinde ısınma sistemi olan modern cam sera kurulumu gerçekleştirdik. Projemizin amacı yaklaşık 2 bin rakımda olan Erzurum ilinde dört mevsim sebze üretimi gerçekleştirmektir. Erzurum ve Palandöken ilçesi yoğun kış mevsimi yaşanılan bir yerleşim yeridir. Kış aylarında sebze üretimi hem daha az yapılmakta hem de ürünler oldukça pahalıdır. Proje ile bu dezavantajı avantaja çevirmek istiyoruz. Bölge çiftçilerimize Ziraat Mühendislerimiz eşliğinde üretimin az ve pahalı olduğu kış aylarında avantajlı bir üretim yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kurulan serada bugün yoğun kar altında Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, ilk tohumu toprakla buluşturdu.

Camdan serada marul, maydanoz, dereotu, roka, ıspanak gibi sebze yetiştirmeye başlanılacak.

İlerleyen günlerde tohumdan domates, biber, patlıcan, salata gibi fideler yetiştirmeyi planladıklarını kaydeden Yiğit, “Seralarımızda kimyasal gübre kullanmadan tamamen yerli tohumlar kullanarak üretim yapmayı hedefliyoruz. Sera projemizde İlçe Müdürlüğümüz Ziraat Mühendisleri Güven Aksakallı, İbrahim Etem Turan, Nasır Tutuk, Türkgenç Koçak, İsmail Budak, Nihal Karyağdı ve Ayşe Erdem yoğun bir işgücüyle çalışmaktadırlar.” dedi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.