Kar küreme aracını kendileri yaptılar

Kar küreme aracını kendileri yaptılar

Sakarya'da etkili olan kar yağışı sonrasında Geyve ilçesinde iki kişi yaptıkları kar küreme aracıyla vatandaşın takdirini kazandı.

Sakarya'da bir haftadır etkili olan kar yağışı Geyve ilçesinde de etkilisini de gösterdi. Aşırı yağan karlar nedeniyle köy ve mahalle yolları kapanma noktasına geldi. Geyve ilçesi Akıncı Köyü'nde bulunan Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği üyesi olan iki kişi mahallenin yolları kapanınca değişik bir çözüm üretti.

Patpat diye tabir edilen bahçe motorunun arkasına bağladıkları tahta aparatın üstüne koydukları kum çuvalı ile dengeleyen üyeler, kar küreme aracı ile 9 hanenin bulunduğu mahallenin yollarını açtılar. Kar küreme işini severek yapan üyeler, mahallenin de takdirini kazandı.
Yaptıkları hizmetten çok memnun olan mahalle sakinleri, “Burası dar sokaklar olduğu için belediyenin araçları girmekte zorlanıyor. Arkdaşlar güzel bir çözüm üretmişler. Karları yaptıkları araçla alıyorlar. Onları yaptıkları bu araçtan dolayı tebrik ediyoruz. Bizde çok memnunuz evimizin önündeki karları alıyorlar. Çok teşekkür ederiz" dediler.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.