Kaplan: İnsanlığın başına bela olan kişi O'dur

Kaplan: İnsanlığın başına bela olan kişi O'dur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun katılım alan akademik okullarından Medeniyet Okulu'na araştırmacı yazar Yusuf Kaplan konuk oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere yönelik faaliyetlerinden olan Medeniyet Okulu, araştırmacı yazar Yusuf Kaplan'ın anlatımıyla devam ediyor. Batı medeniyetinin kapitalizmle birlikte insanları ekonomi insanı haline getirdiğini belirten Yusuf Kaplan, "Ekonomi boyutunun ön planda olması bir felakettir. Sosyalizm de kapitalizm gibi aynı kaynaktan beslenmektedir. Her ikisi de maddeci bir bakış açısına sahiptir. İşte bu yüzden insanlığın yükünü omuzlarında taşıyacak olan sadece Müslümanlar olarak bizleriz" dedi.

"İNSANLIĞIN ÖNÜNÜ MÜTEVAZI OLANLAR AÇABİLİR"

İnsanlık adına iyi şeyler yapmak için mütevazı olunması gerektiğini savunan Kaplan, "İnsanlığın önünü açacak olanlar tevazu sahibi insanlardır. Allah'ın ahlakı ile ahlaklanan insan zulüm yapmaz, adaletten ayrılmaz. Tevazu sahibi olanlar fıtrata doğru yolculuk yapan, haddi aşmayan ve ilk önce kendisine çeki düzen verenlerdir" şeklinde konuştu.

"BATI UYGARLIĞININ ONTOLOJİSİ YOKTUR"

Okullarda öğretilen kavramlarda, ünlü düşünürlerin ve felsefecilerin söylemlerini zorla aşıladıklarını söyleyen Kaplan, "Sokrates, insanlığın başına gelen en büyük beladır. Sokrates'in yaptığı şey, ilahi olanla irtibatı koparmaktır. Bu yüzden batı uygarlığının ontolojisi yoktur. Bizim temellerimizde ise insan semadan arza düşmüştür. Arza düşen insan sonradan gelenlere, dolayısı ile kötülüklere maruz kalmaktan kendini alamaz" ifadelerini kullandı.

İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.