Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Sabah erken saatlerden itibaren sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan gurbetçiler, pasaport kontrollerinin yapılması için beklemeye başladı. 

İşlemlerinin bitmesini bekleyen bazı vatandaşlar, yaşanan yoğunluk nedeniyle zaman zaman araçlarının klaksonlarını çalarak, "hızlı hizmet alamadıkları" gerekçesiyle bazı gümrük çalışanlarına tepki gösterdi. 

Tatilini geçirmek için Almanya'dan geldiğini dile getiren Mustafa Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sevdiklerine kavuşacağı için mutlu olduğunu belirtti.

Yoğunluk nedeniyle yaklaşık 3 saattir beklediğini anlatan Karacan, "Yetkililer bize sahip çıksınlar, her sene aynı rezilliği çekiyoruz. Sadece memleketimizde değil, diğer ülkelerde de aynı rezillik var'' ifadelerini kullandı. 

Tahir Karabacak da 30 saat önce Almanya'dan Konya'ya gitmek üzere yola çıktığını dile getirerek, yaklaşık 2 saattir pasaport işlemlerinin bitmesi için beklediğini söyledi.

''Her yıl, gelen gurbetçi sayısı yüzde 10 artıyor'' 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''gurbetçi sezonu"nun başladığını belirterek, son iki gündür yoğunluk yaşandığını aktardı. 

Yalçın, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan son 48 saat içinde yaklaşık 13 bin araç ve 60 bin yolcunun geçiş yaptığı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

''Gördüğünüz gibi en yoğun kapımız Kapıkule. Diğer sınır kapılarında yoğunluk yok. Her yıl gelen gurbetçi sayısı yüzde 10 artıyor. Buna rağmen çok fazla problem yaşamıyoruz. Tüm tedbirlerimizi aldık. Tüm personelin izinleri iptal edildi. Memurlarımız, gurbetçilerimizin en hızlı şekilde ülkemize giriş yapması için ellerinden geleni yapıyor.''

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.