Kapıkule’de araç kuyruğu sona erecek

Kapıkule’de araç kuyruğu sona erecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Vatandaşımızı, ihracatçımızı bu kuyruklardan kurtarmak amacıyla Kapıkule Eylem Planı hazırladık." dedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bulgaristan temasları kapsamında Sofya'da çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.   

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldiğini anımsatan Pekcan, daha sonra Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Maliye Bakanı Vladislac Goranov  ile görüştüğünü ifade etti. 

Pekcan, Karanikolov'un iki ülkeden 500'ün üzerinde iş insanının yer aldığı Türkiye-Bulgaristan İş Forumu'na da katıldığına işaret ederek, foruma yüksek ilgiyi memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. 

Görüşmelerde ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra sınır kapılarındaki sorunların da ele alındığını aktaran Pekcan, iki ülke arasındaki en büyük sınır geçiş noktası olan Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır  Kapısı'ndan ürün akışının hızlandırılmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi. 

"Çalışma grupları oluşturacağız" 

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki uzun tır kuyruklarının ticareti olumsuz etkilediğine dikkati çeken Pekcan, Bulgaristan Başbakanı Borisov başta olmak üzere görüştüğü bakanların bu sorunun çözülmesi noktasında ciddi bir iradeyi ortaya koyduğunu vurguladı. Pekcan, "Vatandaşımızı, ihracatçımızı bu kuyruklardan kurtarmak amacıyla  Kapıkule Eylem Planı hazırladık. Bu konuda  Bulgaristan ile iş birliği halinde çalışmamız önem taşıyor. Bunun için Türkiye ve Bulgaristan olarak çalışma grupları oluşturacağız." diye konuştu.  

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.