Kapadokya'da 'yer altı' sağlık hizmeti

Kapadokya'da 'yer altı' sağlık hizmeti

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, bir firma tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında, bölgenin doğal tüf kaya yapısından oluşan mağarada sağlık ve güzellik hizmetleri sunulacak.

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da daha önce çamur banyosu hizmeti verilmişti.

Erciyes ve Hasan dağlarının 60 milyon yıl önce püskürttüğü lavlar sayesinde yumuşak dokuya sahip olduğu bilinen bölgede yaşayanların günümüze kadar faydalandığı kayadan oyma mağaralar, depo ve müze olarak kullanılıyor. Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde faaliyet yürüten bir işletme, kayadan oyma mağarayı, Sağlık Bakanlığı onayıyla sağlık ve güzellik merkezine dönüştürüyor.
Türkiye'nin ilk kayadan oyma yer altı çamur banyosunu bir süre önce hizmete sokan işletme, aynı bölgede doğal tüf kayalardan oyulu mağaraları genişleterek yer altında 4 bin metrekare alan oluşturuyor. Bu alanda hayata geçirilecek yüzme havuzu, Türk hamamı, fitness merkezi, sauna, buhar banyosu, masaj alanları ve kafelerden oluşan projenin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Misafirlere farklı bir hizmet sunmak istiyorlar
Bölge halkının da bu tür sosyal aktivitelere katılımlarını hedeflediklerini ifade eden yatırımcı firmanın üst yöneticisi Metin Paç, "Projedeki amaç, sağlık ve güzelliği ön plana çıkararak hem misafirlere eğlenceli saatler yaşatmak hem de bölgeye gelen misafirlerin konaklamalarını en az bir gece daha uzatmalarını sağlamaktır" dedi.
 
Bölgeye gelen ziyaretçilerin yer altında farklı bir atmosferde hizmet alacağını aktaran Paç, şunları kaydetti: "Yatırımımız, Sağlık Bakanlığı onaylı çamur banyosu, termal havuz, doktor balıklar ve tuz mağarasından oluşmaktadır. Yer altında oluşturduğumuz 4 bin metrekare alanda yüzme havuzu, Türk hamamı, fitness merkezi, sauna, buhar banyosu, masaj alanları ve kafelerle turizme hizmet edeceğiz. Henüz çok yeni olmamıza rağmen, gerek yurt içi gerek yurt dışından bölgemize gelen misafirlerimizden çok olumlu dönüşler alıyoruz. Bölgede yeni bir hizmet olması ve bu yatırımın tümüyle doğal kaya içerisinde olması sebebiyle apayrı bir cazibe merkezi haline geldi. Ülkemizin çok önemli değeri olan Kapadokyamız'ın ürün yelpazesini artırmak için bundan sonra da yatırımlarımıza devam edeceğiz."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.