Kanlı ay tutulması gerçekleşti husuf namazı kılındı

Kanlı ay tutulması gerçekleşti husuf namazı kılındı

Kudret-i İlahinin tecellisi muhteşem ay tutulması görüntülendi

Risale Haber-Haber Merkezi

Gezegenimizin tek uydusu Ay'ın Dünya'ya yakın bir konuma ulaşması ile gerçekleşen Kudret-i İlahinin tecellisi muhteşem ay tutulması dünyanın dört bir yanındaki amatör ve profesyonel fotoğrafçıların objektifi ile kayıt altına alındı.

Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan gözlenebilen tutulma saat 20.13'de başladı ve ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erdi. Tutulma Türkiye'den de izlenebildi.

Tutulma nedeniyle husûf namazı kılındı. 

RİSALE-İ NUR'DA AY TUTULMASI VE HUSUF NAMAZI

"Nasıl ki, güneşin gurûbu (batması), akşam namazının vaktidir; hem güneşin ve ayın tutulmaları, küsûf (güneş tutulması) ve husûf (ay tutulması) namazları denilen iki ibâdet-i mahsusanın (özel ibadetin) vakitleridir. Yani, gece ve gündüzün nurânî âyetlerinin nikaplanmasıyla (gizlenmesiyle) bir azamet-i İlâhiyeyi (Allah'ın büyüklüğünü) ilâna medâr (sebep) olduğundan, Cenâb-ı Hak, ibâdını (kullarnı), o vakitte bir nevi ibâdete dâvet eder. Yoksa, o namaz, açılması ve ne kadar devam etmesi, müneccim (astrolog) hesâbiyle muayyen (belli) olan ay ve güneşin husûf ve küsûflarının inkişafları (ortaya çıkmaları) için değildir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.