Kanlı Ay tutulması en net Türkiye'den izlenecek

Kanlı Ay tutulması en net Türkiye'den izlenecek

Tam ay tutulması ile birlik kızıl bir görünüme bürünecek olan Ay, Türkiye’den en net şekilde izlenebilecek. Ayrıca hiç bir ekipmana gerek kalmadan kanlı ay tutulması çıplak gözle

Kanlı Ay tutulması 27 Temmuz’da Türkiye’den tamamen görünecek. Tam ay tutulması ile birlikte Ay, kızıl görüntüye kavuşacak. Gök yüzünde tamamen görsel bir şölene dönüşecek bu olayın tamamı ise Türkiye’den net bir şekilde izlenecek.

Kanlı Ay tutulması nedir?

Star'ın haberine göre kanlı Ay tutulması tam Ay tutulması ile birlikte Ayı’ın kırmızı bir görüntüye kavuşması durumuna deniyor. 27 Temmuz tarihinde kanlı Ay tutulmalarını çok net bir şekilde izlemek mümkün olacak. 27 Temmuz tarihinde yaşanacak ve tam Ay tutulması ile gerçekleşecek kanlı Ay tutulması daha belirgin izlenebilecek. Tutulma 5 saat 40 dakika sürecek.

Türkiye'de tutulma saat kaçta başlayacak?

Türkiye’de kanlı Ay tutulması27 Temmuz akşamı saat 20:10 civarında başlayacak. 22:30’a kadar net bir şekilde devam edecek. Tam tutulma anı 28 Temmuz 00:10'a kadar sürecek. Akabinde 02.30 civarında ise yarı gölgeli tutulma ile birlikte kanlı Ay tutulması son bulacak.

Söz konusu kanlı Ay tutulması Türkiye’den baştan sona kadar izlenebilecek. Her hangi bir ekipmana ihtiyaç olmadan tutulmayı baştan sona izlemek mümkün olacak. Tutulmanın ilk başladığı saatlerde Ay, Güneydoğu görülecek ilerleyen saatlerde ise Doğu yönünde görülmeye başlayacak.

Aynı gece Mars’ta görünecek!

Kızıl gezegen olarak bilinen Mars, 27 Temmuz günü son 15 yılı boyunca Dünya’ya olduğu en yakın konumda olacak. Kanlı Ay tutulması sırasında Ay’ın sağ tarafında parlak bir yıldız gibi belirecek olan Mars, Ay tutulması süresinde Ay’ı takip edecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum