Kanadalıların yaklaşık yüzde 60'ı ailelerine yeterli yiyecek sağlamakta zorlanıyor

Kanadalıların yaklaşık yüzde 60'ı ailelerine yeterli yiyecek sağlamakta zorlanıyor

Kanada’da yapılan bir araştırma, halkın yaklaşık yüzde 60'ının ailelerine yeterli yiyecek sağlamakta zorlandığını ortaya koydu.

Angus Reid Enstitüsü'nün (ARI) yaptığı araştırmaya yer veren Anadolu Ajansı Kanadalıların yüzde 57'sinin ailelerini beslemekte zorlandıkları, bu sonucun en son 2019'da yapılan aynı içerikli ankette yüzde 36 olarak çıktığı kaydedildi.

Enstitüden yapılan açıklamada, araştırma sonuçlarında, ülkede son yıllarda giderek yükselme eğilimi gösteren enflasyon rakamlarının önemli rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada, araştırmaya katılan her beş Kanadalıdan dördünün (yüzde 82), yaşam maliyetindeki artışın hanelerinde gördükleri herhangi bir gelir artışını geride bıraktığını beyan ettiği aktarıldı.

Araştırmada, Kanadalıların yüzde 39’unun geçen yıla göre daha kötü durumda olduklarını beyan ettikleri vurgulanan açıklamada, nüfusun bu kesiminin daha düşük gelirlilerden oluştuğuna işaret edildi.

Açıklamada, araştırmaya göre birçok Kanadalının bu zorluklara katlanırken daha kötüsünün gelmesini beklediği, Kanadalıların yüzde 29’unun 12 ay içinde mali durumlarının daha da kötüleşeceğine inandığı, yüzde 23’ünün ise iyileşeceğini umduğu kaydedildi.

Kanada İstatistik Kurumu, 2021 yılı enflasyonunun yüzde 4,8 ile son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıklamıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.