Kanada'dan Rusya'ya yeni ekonomik yaptırım

Kanada'dan Rusya'ya yeni ekonomik yaptırım

Kanada, Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımlara yenilerini ekledi. Kanada Başbakanı Harper, Rusya’nın Ukrayna topraklarından tamamen çekilinceye kadar yaptırımların devam edeceğini bildirdi.

Kanada Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Kırım'a ithalat-ihracat, yatırım, mali transfer ve tüm finansal hareketler yasaklandı.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, barış sağlanıncaya, Rusya’nın işgalci güçlerinin Ukrayna topraklarından tamamen çekilinceye ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü sağlanıncaya kadar yaptırımların artarak devam edeceğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’e, tüm askeri varlığını Doğu Ukrayna’dan derhal geri çekmesi çağrısında bulunan Harper, "Putin, isyancılara askeri destek vermeyi kesmeli ve Minsk Anlaşması hükümlerine uymalıdır" ifadesini kullandı.

Yeni ekonomik yaptırımlar kapsamına alınan kuruluşlar ise şu şekilde sıralandı:

"Ayrılıkçılara ait Eurasian Youth Union isimli grup, yatırım şirketi Marshall Capital Fund, Night Wolves isimli motosikletçiler grubu, uzay savunma şirketi JSC United Aircraft Corporation, savunma sanayii ortaklıkları JSC Sirius, JSC Tula Arms Plant, OAO JSC Chemcomposite, OAO Wysokototschnye Kompletksi, OJSC Stankoinstrument OPK, enerji sektörü kuruluşlarından OJSC Gazprom OJSC Gazprom Neft OJSC Surgutneftegas Transneft."

Yeni yaptırımlar kapsamında Eurasian Youth Union isimli grubun yöneticilerinden Aleksandr Dugin, Pavel Kanishchev ve Andrey için de Kanada’ya giriş ve seyahat yasağı konuldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.