Kanada'dan bir ilk! Yahudi işgalcilere yaptırım!

Kanada'dan bir ilk! Yahudi işgalcilere yaptırım!

Kanada, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan 4 Yahudi işgalciye yaptırım uyguladı

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde şiddet olaylarına karışan Yahudi işgalcilere Batılı ülkeler yaptırım uygulamaya devam ediyor.

Kanada, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan 4 Yahudi işgalciye yaptırım uyguladı. Kanada, "aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler" olarak tanımladığı kişilere karşı ilk kez yaptırım uygulamış oldu. Daha önce ABD ve İngiltere’de çok sayıda Yahudi yerleşimciye yaptırım uyguladı.

Kanada hükümeti, İsrail'in Gazze'deki savaşı sırasında Filistinlilere yönelik işgalci şiddetinin artması üzerine işgal altındaki Batı Şeria'daki dört İsrailli işgalciye yaptırım uygulayacağını duyurdu. Perşembe günü yapılan bir basın açıklamasında Kanada Küresel İlişkiler bakanlığı, İsrailli işgalcilere Filistinlilere karşı "şiddet içeren ve istikrarsızlaştırıcı" eylemler nedeniyle ilk kez yaptırım uygulandığını söyledi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bölgede uzun zamandır gerilim ve çatışma kaynağı olan aşırılıkçı İsrailli yerleşimcilerin saldırıları son aylarda endişe verici derecede arttı. Bu, Filistinlilerin insan haklarını, 2 devletli çözüm umutlarını baltaladı ve bölgesel güvenliğe yönelik önemli riskler oluşturdu." ifadelerine yer verildi.

Hedeflenen işgalciler arasında David Chai Chasdai, Yinon Levi, Zvi Bar Yosef ve Moshe Sharvit yer alıyor. Bakanlık, dördünün de doğrudan veya dolaylı olarak Filistinli sivillere ve mülklere karşı şiddet uyguladığını söyledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.