Kanada'da Ramazan Bayramı sevinci

Kanada'da Ramazan Bayramı sevinci

Ramazan Bayramı Kanada'da da sevinç ve coşkuyla idrak ediliyor...

Kanada'nın en fazla Müslüman nüfusuna sahip yerlerinden Ontario eyaletine bağlı Hamilton kentinde de bayram sabahı çoşkusu yaşandı. Bölgenin en büyük camilerinden olan Hamilton Mountain Mosque'de (Hamilton Dağ Camisi) toplanan binlerce Müslüman, sabah namazının ardından bayram namazına kadar ibadet etti.

Hamilton polisi, büyük yoğunluğun yaşandığı cami çevresinde trafiğe müdahale etmek zorunda kaldı. Hamilton kentinde bulunan 4 camide, yer sıkıntısı nedeniyle iki kez bayram namazı kılındı. Namazların ardından çocuklara camide şeker, çikolota ve oyuncak dağıtıldı.

-Harper, Müslümanların bayramını kutladı

Öte yandan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Dışişleri Bakanı Rob Nicholson ve Savunma ve Çokkültürlülük Bakanı Jason Kenney, ayrı ayrı yayımladıkları mesajlarla Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladılar.

Başbakan Harper mesajında, "Bir aylık arınma, paylaşma ve manevi yenilenmenin ardından Kanada ve dünya Müslümanları bugün bayram yapıyorlar. Bayram, ülkemizde yaşayan 1 milyondan fazla Müslümanın değerlerini Kanada halkına yansıtmaları için de güzel bir fırsattır. Kanada halkı adına eşim ve ben tüm Müslümanların Ramazan Bayramını kutluyoruz. Eid Mübarek" ifadesine yer verdi.

Kanada Savunma ve Çokkültürlülük Bakanı Jason Kenney ve Dışişleri Bakanı Rob Nicholson da "Kuran ve oruç ayındaki manevi yolculuğunu tamamlayan Müslümanlar bugün bayram ediyorlar. Kanada ve dünya Müslümanlarının bayramını kutluyorum" şeklinde mesaj yayımladı.

AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.