Kanada nüfusu yaşlanıyor

Kanada nüfusu yaşlanıyor

Kanada’da 64 ve üzerindeki yaş grubuna ait nüfusun, ülke tarihinde ilk kez 15 yaş ve altındaki grubu geçtiği açıklandı.

Kanada İstatistik Kurumu (StatsCan) yaptığı açıklamada, ülkenin demografik bilgilerine ait son verileri yayımladı. Kanada nüfusunun, 2014 yılı rakamlarına oranla yüzde 0,9 artarak 35 milyon 851 bin 800 olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu artış ülke tarihinin son 17 yılı içindeki en düşük artış olmasına karşın, Kanada’nın G7 ülkeleri içinde nüfusu en hızlı artan ülke olduğunu da ortaya koymuştur’’ denildi.

Açıklamada, son bir yıl içinde sağlanan nüfus artışının yüzde 60,8’inin de ülkeye kabul edilen göçmenlerden kaynaklandığına işaret edildi.

Kanada İstatistik Kurumu’nun açıklamasında 64 yaş ve üzerindeki grubun, ülke tarihinde ilk kez 15 yaş ve altındaki grubu geçtiği kaydedildi.

Ülke genelinde 64 ve üzeri yaş grubunda 5 milyon 780 bin 900 kişi bulunduğu, bunun nüfusun yüzde 16,1’ine tekabül ettiği belirtilen açıklamada, bu oranın G7 ülkelerinden Japonya’da yüzde 26 olduğu hatırlatıldı.

Yaşlı nüfusunda kaydedilen yüzde 3,5’lik artış trendinin, genel nüfus artışından 4 kat daha fazla olduğu ifade edilen açıklamada, ülkedeki 15 ve altındaki yaş grubunda ise 5 milyon 749 bin 400 kişi bulunduğu vurgulandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.